Länk till startsidan

Handledare för feriepraktikanter, inom parkskötsel

Serviceförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Serviceförvaltningen tillgodoser övriga förvaltningar och kommunala bolags behov av service, exempelvis inom lokaler, skolmåltider, grönyteskötsel eller entreprenadjobb. Vi har drygt 600 anställda fördelade över affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad och Måltidsservice samt vår stab. Hos oss är du med och gör skillnad för små och stora Lundabor!

Om oss

På Markentreprenads skötselavdelning jobbar vi med allt från lokalvård till parkskötsel, skötsel av objektsmark, skog- och naturvård, latrintömning, blomsterprogram och eventbyggnation i staden.

Lund arbetar aktivt med social hållbarhet och målet för arbete och sysselsättning handlar om att fler av Lunds kommuns invånare ska få ett arbete eller en sysselsättning att gå till. Sambandet mellan arbete eller sysselsättning och god hälsa är väl belagt i forskningen. Arbete har också stor betydelse för möjligheten till delaktighet och inflytande i samhället. Lunds kommun ska därför arbeta för att fler ska ha en möjlighet att komma i arbete eller en annan form av sysselsättning. I Lunds kommun ska arbetsplatser kännetecknas av respekt för alla människors lika värde och frihet från diskriminering.

Arbetsuppgifter

Inom ramen för park- och objektskötsel kommer vi sommaren 2023 att samarbeta med
Arbetsmarknads- och socialförvaltningen för att skapa feriepraktikplatser och ta emot ungdomar inom vår verksamhet. Det är viktigt att ungdomar får komma ut i arbetslivet och se hur det fungerar och få prova olika yrken.
Feriepraktiken ger Lunda-ungdomarna möjlighet att etablera kontakt med arbetsmarknaden, få
arbetslivserfarenhet, referenser samt en meningsfull sysselsättning under tre veckor på sommaren.


I tjänsten ingår att arbetsleda och handleda gymnasieungdomar inom grönyteskötsel samt inom
renhållning och parkskötsel. Arbetsplatser där ungdomarna med er stöttning kommer att utföra skötsel i/på är skolor, förskolor, parker, odlingsområden/odlingslotter, grus och fotbollsplaner, lekplatser, trädallér, skogsträdgårdar, återvinningsstationer, tillsyn fontäner, äldreboende och liknande uppdrag som ovan beskrivet. 


Det ingår att notera frånvaro och ev sen ankomst administrativt och meddela avvikelser till handläggare på Arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Dagliga möten sker med personalen där ni informerar om dagens och veckans arbetsuppgifter och du jobbar sida vid sida med personalen i utförandet av arbetsuppgifterna genom att
instruera dem, lära ut och följa upp.


Praktiska arbetsmoment som ingår är ogräsrensning, rensa rabatter, räfsa löv, kratta, enklare beskärning, plantering, bevattning.

Vi söker dig som

Vi söker nu nya handledare över 18 år gärna med intresse för det gröna och naturen, gärna med
utbildning och eller erfarenhet av det gröna, av föreningslivet, arbete med ungdomar eller inom skötsel eller liknande och som är intresserade av att handleda och arbetsleda ungdomar inom skötsel, att coacha och stötta dem och ge dem en meningsfull och betydelsefull period i deras troligen första sommarjobb

Uppdraget går ut på att leda och fördela det dagliga arbetet för dessa ungdomar som är i 15-18 års-åldern inom park- och objektskötsel. Ungdomarna kommer ev att vara uppdelade i flera arbetslag med ca 4-5 personer i varje arbetslag där du tillsammans med dina kollegor hjälps åt att arbetsleda och handleda arbetslagen. Ungdomarna jobbar i tre olika perioder med två/tre veckor i varje period, hela sommarperioden som ferieungdomarna arbetar sträcker sig i år över 8 veckor då ungdomarna har sitt sommarlov.


Tillsammans arbetar ni som handledare med ett inkluderande förhållningssätt, med att fördela dagliga sysslor samt arbetar med trivsel i gruppen, diskuterar arbetsmiljöfrågor samt risker med ungdomarna. Ni kommer få stöd och hjälp kring frågan om arbetsuppgifter, arbetstider för ungdomarna, arbetsmiljö, riskbedömningar samt får hjälp med bokning av fordon såsom bilar och cyklar samt hjälp med beställning av material, redskap och arbetskläder till personalen av er mentor och kontaktperson, HR, chef etc.


En viktig förmåga är att se varje medarbetare och lyfta dem och få dem att känna sig inkluderade och med möjlighet att påverka sin egen arbetsdag.


En annan egenskap som är viktig i denna tjänst är att jobba kvalitetsmedvetet och ha modet att stå upp för det som är rätt, våga vara tydlig och säga ifrån och sätta gränser och vara en god ledarförebild.


Utbildning och erfarenhet inom den gröna sektorn, och pedagogisk/fritidsverksamhet, är meriterande, minst på gymnasial nivå.


B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Anställningen löper under perioden 12/6-18/8 2023 och vi arbetar med löpande rekrytering så välkommen med din ansökan redan idag. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperioden gått ut…så vänta inte med att skicka din ansökan!


Vi kommer begära av dig ett utdrag ur polisens belastningsregister så detta behöver du beställa i god tid och ta med oöppnat till en ev intervju.

Antal tjänster

4

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-02

Referensnummer

2023/289

Kontaktperson(er)

  • Camilla Lindén, 046-3598462

Facklig(a) företrädare

  • Jenny Norrström, Kommunal, 046-3593834

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?