Länk till startsidan

Objektledare digital arbetsplats

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Brinner du för den digitala arbetsplatsen och motiveras av att jobba med utveckling av samhällsviktiga funktioner? Lunds kommun söker nu en Objektledare för Digital arbetsplats, med placering i Lunds kanske snyggaste kontorsmiljö centralt vid Lunds station.

Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka, och en arbetsplats med stark laganda!

Om arbetsplatsen

IT- och digitaliseringsavdelningen bedriver strategiskt utvecklingsarbete, ansvarar för IT-infrastrukturen, kommungemensamma tjänster och systemutveckling. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. På IT- och digitaliseringsavdelningen arbetar idag cirka 50 medarbetare. Här pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska system. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter.

Hos oss får du möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL för att säkerställa en god kvalitet i vår leverans. Vårt goda arbetsklimat och fokus på balans mellan arbetsliv och privatliv gör att vi dessutom har roligt på jobbet. Som medarbetare formar du din arbetsdag på bästa sätt.

Ansvar och arbetsuppgifter

I din roll som objektledare ansvarar du för den digitala arbetsplatsen för 11 000 anställda. Du leder, styr och följer upp systemförvaltningsorganisationens uppdrag såväl ur ett dagligt operativt perspektiv som med ett mer långsiktigt utvecklingsfokus. Du har ansvar för roadmap och leverans av tjänster såsom samverkansverktyg i form av Microsoft Teams, kalender, e-post, datorer, mobila enheter, skrivare och kringutrustning. I den här rollen verkar du som ledare utan att vara chef och bidrar med din expertis i en aktiv roll för vidareutveckling med fokus på verksamhetsbehov och tillgänglighet. Du rapporterar till enhetschef för IT-förvaltning. 

  • Övergripande ansvar för planering, prioritering, uppföljning av utveckling för funktionalitet, rättningar, incidenter och problem inom Digital arbetsplats
  • Säkerställa förvaltningsaktiviteter i enlighet med fastställda processer, rutiner, riktlinjer och direktiv
  • Fånga och formulera krav ur ett verksamhetsperspektiv
  • Samarbete med leverantörer och uppföljning av avtal
  • Målarkitektur, omvärldsbevakning och verksamhetsanalys inom området
  • Driva större utvecklingsprojekt

Din bakgrund

För det här jobbet krävs erfarenhet av att leda projekt med resurs- och behovsplanering och kontinuerligt förbättringsarbete. Vi ser gärna att du har högskoleexamen inom IT/systemvetenskap eller eftergymnasial utbildning i kombination med adekvat arbetslivserfarenhet. Vi söker dig som har gedigen erfarenhet inom ledarskap i en större miljö. Du ser dig själv som generalist men har ändå mycket god förståelse för berörda teknikområden och lätt för att sätta dig in i olika IT-system. Aktuella teknikområden: Windows operativsystem, SCCM, Mobile device management som Intune och Mobilelron, O365 Teams, Microsoft Exchange, Citrix.

För att lyckas i rollen behöver du trivas med att ta stort eget ansvar och driva aktiviteter från start till mål. Du har ett strukturerat arbetssätt och kan leda utvecklingsprojekt som involverar flera teammedlemmar och har kunden i fokus. Du trivs med att arbeta innovativt och nytänkande i en komplex miljö och drivs av att bidra till utveckling. Du är lyhörd och socialt kompetent för att kunna bemöta kunder och samarbeta med olika intressenter, både internt och externt. Du har ett analytiskt förhållningssätt med förmåga till självständig problemlösning för att säkra en stabil och bra användarmiljö.

Vi erbjuder dig

Du får en intressant och utvecklande tjänst med många kontaktytor i en platt organisation, där du ges möjlighet att påverka såväl form som innehåll. Du är med och skapar samhällsnytta för många och får återkoppling på de effekter som skapas. Vi månar om varandra, vår arbetsmiljö och hälsa. Gemenskap och utbyte av erfarenheter och kunskap är en del av vår kultur, liksom vikten av balansen i livet.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Lunds kommun med Maquire. Välkommen med din ansökan senast den 2 april. Vänta inte med att höra av dig om du är intresserad, vi följer upp efter hand. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Catharina Sjögren 070-603 42 31 catharina.sjogren@maquire.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-02

Referensnummer

2023/288

Kontaktperson(er)

  • Catharina Sjögren, Maquire, 070-6034231
  • Svjetlana Babic Madsen, enhetschef, svjetlana.babicmadsen@lund.se

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se
  • Sören Lundgren, Akavia, soren.lundgren@akavia.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?