Länk till startsidan

Objektledare Integration-Automation-Data-Analys (AIDA)

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Motiveras du av att bidra med din kunskap inom automation och integration till utveckling av samhällsviktiga funktioner? Lunds kommun arbetar sedan några år aktivt med att automatisera verksamhetsprocesser för att frigöra tid, minska administration och säkerställa en hög servicegrad. Med en etablerad och uppskattad förmåga inom RPA (den välrenommerade s.k. Robotfabriken) är vi nu i startgroparna att ta ett samlat grepp inom integration och API-hantering för att ytterligare förstärka automationskapaciteten. 

Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka, och en arbetsplats med stark laganda! 

Om arbetsplatsen

IT- och digitaliseringsavdelningen bedriver strategiskt utvecklingsarbete, ansvarar för IT-infrastrukturen, kommungemensamma tjänster och systemutveckling. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. På IT- och digitaliseringsavdelningen arbetar idag cirka 50 medarbetare. Här pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska system. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter. Hos oss får du möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL för att säkerställa en god kvalitet i vår leverans. Vårt goda arbetsklimat och fokus på balans mellan arbetsliv och privatliv gör att vi dessutom har roligt på jobbet. Som medarbetare formar du din arbetsdag på bästa sätt.

Ansvar och arbetsuppgifter

Objektledaren har en central roll som motor både när det gäller förvaltning och utveckling av tjänsteområdet AIDA - Automation, Integration, Data och Analys. Att balansera det dagliga operativa arbetet med en långsiktigt strategisk förflyttning är en av utmaningarna. I den här rollen verkar du som ledare utan att vara chef och bidrar med din expertis i en aktiv roll i den pågående förändringsresan. Du rapporterar till enhetschef för IT-förvaltning. 

  • Övergripande ansvarig för planering, prioritering, uppföljning och utvärdering av aktiviteter såsom utveckling av ny funktionalitet, rättningar, incidenter och problem relaterade till förvaltningsområdet
  • Driva utvecklingen inom verksamhetsområdet AIDA - Automation, Integration, Data och Analys framåt i linje med verksamhetsbehoven 
  • Säkerställa förvaltningsaktiviteter i enlighet med fastställda processer, rutiner, riktlinjer och direktiv
  • Målarkitektur, omvärldsbevakning och verksamhetsanalys inom området
  • Driva större utvecklingsprojekt

Din bakgrund

För det här jobbet krävs erfarenhet av att driva framgångsrikt förändringsarbete i verksamhet med många intressenter och du har god erfarenhet från utvecklingsarbete i större organisationer. Vi ser gärna att du har högskoleexamen inom IT/systemvetenskap eller eftergymnasial utbildning i kombination med adekvat arbetslivserfarenhet. Vi söker dig som har gedigen erfarenhet inom ledarskap i en större miljö. Du känner igen dig i rollen som engagerad inspiratör där du tar initiativ och ansvarar för att omsätta din kunskap i aktiviteter från start till mål. Du har stor förståelse för aktuella teknikområden som RPA-plattformen (UiPath), integrationsplattform och API-hantering (Frends), E-tjänsteutveckling (Abou), data och analys (QlikView, QlikSense), Azure DevOps. I verktygslådan finns även gärna verksamhetsanalys, processkartläggning, analys/BI och agila metoder.

Du har ett strukturerat arbetssätt och kan leda utvecklingsprojekt som involverar flera teammedlemmar och har kunden i fokus. Du trivs med att arbeta innovativt och nytänkande i en komplex miljö och drivs av att bidra till utveckling. Du är lyhörd och socialt kompetent för att kunna bemöta kunder och samarbeta med olika intressenter, både internt och externt. 

Vi erbjuder dig

Du får en intressant och utvecklande tjänst med många kontaktytor i en platt organisation, där du ges möjlighet att påverka såväl form som innehåll. Du kommer att få arbeta i teknikens framkant och bland annat vara med och utveckla den smarta staden och skapa samhällsnytta för många. Vi månar om varandra, vår arbetsmiljö och hälsa. Gemenskap och utbyte av erfarenheter och kunskap är en del av vår kultur, liksom vikten av balansen i livet. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Lunds kommun med Maquire. Välkommen med din ansökan senast den 2 april. Vänta inte med att höra av dig om du är intresserad, vi följer upp efter hand. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Catharina Sjögren 070-603 42 31 catharina.sjogren@maquire.se

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-02

Referensnummer

2023/287

Kontaktperson(er)

  • Catharina Sjögren, Maquire, 070-6034231
  • Svjetlana Babic Madsen, enhetschef, svjetlana.babicmadsen@lund.se

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se
  • Sören Lundgren, Akavia, soren.lundgren@akavia.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?