Länk till startsidan

Stödfamilj sökes!

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Uppdraget

Vi söker er som 2 dygn i månaden vill vara stödfamilj åt en 7- årig pojke med autism och utvecklingsförsening. Uppdraget innefattar att pojken kommer hem till er och bor hos er 2 dygn i månaden. Att vara stödfamilj är ett arvoderat uppdrag. Uppdraget innebär att barnet vistas i ert hem de angivna dygnen.

Pojken är glad och nyfiken och har ett stort behov av struktur, förberedelser och tydliga rutiner. Han har till viss del omvårdnadsbehov och är i behov av påminnelser vid exempelvis påklädning. Han har inga fysiska funktionshinder.

Pojken har intressen och gillar fysiska aktiviteter och att åka på utflykter, särskilt med buss och tåg. Han har två systrar och är van vid andra barn men har ett behov av stöttning i social interaktion, framför allt i relation till andra barn. Pojken går i anpassad skola och är inne i en social utvecklingsfas där han lär sig fungera bättre i en mindre barngrupp. Han fungerar bäst med äldre barn.  Pojken kan ha ett utåtagerande beteende som kan rikta sig mot andra när han inte får som han vill.

Pojken har en språklig utvecklingsförsening men har gjort en stor utveckling det senaste året och tycker det är roligt att prata.

Att vara stödfamilj kan vara en utmaning men också givande och vi söker er som har ett genuint intresse för att hjälpa ett barn med funktionsnedsättning och därmed ge barnets familj avlastning. Önskvärt är att stödfamiljskonstellationen innefattar andra, gärna lite äldre, barn men det är inget krav. Det viktigaste är personkemin.

Önskvärt är även att ni är lugna, strukturerade och har förmåga att sätta gränser. Det är även önskvärt att ni bor i Lund med omnejd.

Kontakt:

Intresseanmälan kan skickas till adressen:
Lunds kommun, Vård- och omsorgsförvaltningen
Myndighetsfunktion
Box 41, 221 00 LUND

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: -
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-01

Referensnummer

2023/279

Kontaktperson(er)

  • Beatriz Gustafsson, 046-3506242

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?