Länk till startsidan

Praktik på Europa Direkt Lund

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Nu söker vi dig som vill göra praktik på kommunkontoret inom Europa Direkt. Har du ett intresse av EU och internationella relationer är detta praktikplatsen för dig.

Om oss

Enheten för externa relationer arbetar med att utveckla och stärka Lunds kommuns samarbete med omvärlden i syfte att stärka Lund som en internationell universitetsstad och tillväxtmotor. Extern finansiering, studentsamverkan och internationella samarbeten är en viktig del i Lunds kommuns strategiska arbete och kommunen deltar idag i ett flertal EU-projekt, europeiska initiativ och nätverk. Europa Direkt fungerar som EU-kommissionens och Europaparlamentets förlängda arm ut i medlemsländerna för att nå ut till medborgare på lokal nivå. Europa Direkt Lund arbetar för sydvästra Skånes invånare, vilket omfattar elva kommuner. Europa Direkt Lund tar varje termin emot praktikanter som studerar på universitet/högskola med inriktning mot EU. Praktiken är förlagd till kontoret i Lund men resor inom Skåne, Sverige och EU kan förekomma. 

Arbetsuppgifter

Praktiken är på heltid och förlagd till Europa Direkts kontor i Lund. Som praktikant kommer du att arbeta nära verksamhetsansvarig för Europa Direkt Lund och bidra i det löpande arbetet. Du kommer också ingå i enheten för externa relationer som är en del av kommunkontoret. 

Som praktikant får du delta i det dagliga arbetet som bland annat innebär att:

• Hjälpa till att arrangera evenemang
• Hålla föreläsningar
• Ta fram nyhetsbrev, uppdatera sociala medier och arbeta med marknadsföring
• Omvärldsbevaka
• Delta i pågående projekt och events
• Ta ansvar för mindre projekt och evenemang
• Informera om EU:s fonder och program
• Administrativt arbete som att skriva mötesanteckningar och ta fram rapporter

I mån av tid kan du som praktikant  även arbeta med andra arbetsuppgifter som rör Lunds kommuns omvärldsarbete. 

Vi söker dig som

studerar ett eftergymnasialt program med inriktning mot EU, gärna med statsvetenskaplig, humanistisk eller kommunikationsinriktad profil. Förutom att ha ett intresse för Europafrågor ser vi att du är serviceinriktad, kan ta egna initiativ och arbeta självständigt. Ditt arbetssätt är strukturerat och du planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och är väl bekant med Officepaketet och sociala medier. Praktiken är oavlönad och behöver ingå som en del av utbildningen. Vi ser helst att praktikperioden sträcker sig över en hel termin.

Vi erbjuder dig

en spännande och utvecklande praktik där du får erfarenheter, kunskaper och ett nätverk som förbereder dig inför din framtida karriär. Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Särskild visstidsanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Oavlönad praktik
Tillträde: 2023-08-28
Sista datum: 2024-01-14

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-03-31

Referensnummer

2023/276

Kontaktperson(er)

  • Kristina Hrbinic, verksamhetsansvarig, 046-3595166

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?