Länk till startsidan

Arbetsterapeut hemsjukvården i centrala Lund

Hemvård rehabilitering och service för seniorer

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Med fokus på teambaserat samarbete, utbildning och utveckling är all legitimerad personal inom hemvården organiserad i en egen HSL-organisation. Hos oss får du god introduktion, regelbunden kompetensutveckling, yrkesspecifika och tvärprofessionella nätverksträffar och möjlighet att arbeta med utveckling av välfärdsteknologi.

Vi söker en arbetsterapeut för tillsvidareanställning, alternativt vikariat om du föredrar det, med placering i centrala lund. Du arbetar i nära team med en fysioterapeut och utgår från kontoret vid Södertull. I samma lokaler finns också hemsjukvårdsområde Järnåkra med ytterligare arbetsterapeut och fysioterapeut samt sjuksköterskor och omvårdnadspersonal för båda områdena. Arbetstiden är måndag-fredag dagtid.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för den arbetsterapeutiska bedömningen, utredningen och målsättning av aktivitetsbehov samt planering och genomförande av interventioner tillsammans med patienten. I arbetet kommer du att möta patienter med olika funktionsnedsättningar och sjukdomstillstånd. Detta gör arbetet varierande och ställer krav på kompetens och flexibilitet. 

Arbetsterapeuten är en viktig person i samband med att patienten kommer hem från sjukhusvistelser, där du ofta är den första kontakten. Du blir därför en viktig budbärare av kommunens värderingar. Teamarbetet är prioriterat. I arbetet ingår att handleda såväl anhöriga, omvårdnadspersonal och patient så att patientens rehabilitering ges bästa förutsättningar. Hos de patienter som är i behov av flera kompetenser arbetar du i team med sjuksköterska, sjukgymnast/fysioterapeut och omvårdnadspersonal.

Vi använder Procapita för journalföring och 10-gruppens förskrivarportal för hjälpmedelsförskrivningar.

Vi söker dig som

är legitimerad arbetsterapeut. Har du erfarenhet av arbete inom yrkesområdet är det meriterande men viktigast är att du är intresserad av att arbeta med människor. Du har förmågan att se möjligheter, finna lösningar samt kunna förmedla detta på ett bra sätt. Det är viktigt att du har en positiv inställning och är flexibel. 

Vidare delar du vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt lyssna, lära och leda. Du har fokus på våra patienters önskemål och behov för att kunna leva ett så självständigt, delaktigt och meningsfullt liv som möjligt i sin vardag.

Du kan cykla, har körkort, god datorvana och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

 

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-02-14

Referensnummer

2023/117

Kontaktperson(er)

  • Cecilia Persson, Rekryteringskonsult, 046-3596648
  • Helen Niesel, Enhetschef, 046-3594923

Facklig(a) företrädare

  • Sarah Bergqvist, Sveriges arbetsterapeuter, 046-3596727

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?