Länk till startsidan

Stödassistent till Kalkgränden inom Boende LSS

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Verksamhetsområdet Boende LSS ansvarar för att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv. Till verksamhetsområdet hör grupp- och servicebostäder samt hemvårdsinstatser för brukare under 65 år. Enheterna finns geografiskt på olika platser i Lunds kommun med olika inriktningar.

Vill du bli en av oss och göra skillnad varje dag?  

Kalkgränden 1 – 13 är en enhet som riktar sig mot LSS, men som är också utförare av vissa HSL-insatser. Här arbetar vi med att skapa en fungerande vardag för personer inom PK1 med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autismspektrumtillstånd samt neuropsykiatrisk funktionsnedsättning med beteende som kan skapa problem i vardagen.

Vi arbetar för att våra brukare ska få möjlighet att vara så självständiga som möjligt och leva det liv de önskar. Det krävs därför att du har ledarförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in våra brukare. Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik. Tillsammans med trevliga och engagerade kollegor gör du skillnad varje dag.

Arbetsuppgifter

 • Ge stöd utifrån brukarens egna resurser i den dagliga livsföringen. 
 • Ge brukarna goda levnadsvillkor i form av självbestämmande, integritet och delaktighet utifrån brukarens livshistoria.
 • Stimulera och motivera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuella intressen och behov för att bryta isolering.
 • Utforma genomförandeplaner, dokumentera samt göra regelbundna utvärderingar.
 • Samverka med andra professioner, anhöriga, gode män/förvaltare och kollegor.

Kvalifikationer

 • Har godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Baskunskaper i digitala arbetsverktyg.
 • Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.
 • B-körkort erfordras
 • Erfarenhet av personer inom autismspektrum och/eller personer med intellektuell funktionsnedsättning är ett krav.
 • Erfarenhet av arbete inom psykiatrin är en merit.
 • Erfarenhet av lågaffektivt bemötande samt lösningsfokuserat förhållningssätt är en merit.

För att lyckas med uppdraget behöver du vara lyhörd för de boendes individuella behov, önskemål och resurser. Vara öppen för nya idéer, initiativrik, flexibel, ha ett lågaffektivt bemötande, förmåga att arbeta långsiktigt och ha mycket god samarbetsförmåga.

Stor vikt läggs vid erfarenhet av målgruppen samt socialpsykiatri. 

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.  

Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner som du kan läsa om här.

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-02-06

Referensnummer

2023/103

Kontaktperson(er)

 • Katarina Malmborg, enhetschef, 046-3596253
 • Cecilia Boll Segersteén, rekryteringskonsult, 046-3596596,cecilia.segersteen@lund.se

Facklig(a) företrädare

 • Kommunal, 010-4427936

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?