Länk till startsidan

Timvikarier till Tonårsboende

Barn unga och familjestöd

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

Tonårsboendet är ett HVB-hem i Lunds kommuns egen regi med plats för sju ungdomar, både killar och tjejer i åldrarna 14-20 år. Ungdomarnas placeringstid varierar men i genomsnitt brukar den vara ett år. HVB-hemmet ligger i ett vanligt bostadsområde i östra Lund och är en villa med en fin lummig trädgård. Teamet på Tonårsboendet består av sex familjebehandlare, två handledare samt en samordnare. Familjebehandlarna arbetar både dag- och kvällstid samt helger på individuellt schema, handledare arbetar natt på rullande sex veckors schema och samordnare arbetar dagtid måndag till fredag. Arbetet utgår från miljöterapeutiskt behandlingsarbete som vilar på en systemisk grund. Kognitiva- och anknytningsbaserade metoder används i behandlingsprocessen med ungdomarna. Behandlingsstrukturen är manualbaserad och varje ungdomar har två familjebehandlare samt samordnaren kopplad till sig för att tillsammans aktivt arbeta med individuell planering, uppföljning och utvärdering. Allt behandlingsarbete sker i nära samarbete med utredningsenheterna inom Lunds socialförvaltningen.

Arbetsuppgifter

Som timvikarie deltar du i de aktiviteter som planerats på boendet. Arbetspassen kan variera mellan dag, kväll, helg och natt och beroende på vilket av dessa pass du arbetar förekommer det
olika arbetsuppgifter. Det grundläggande är att vara en trygg vuxen i verksamheten som finns tillgänglig för ungdomarna utifrån deras behov av stöd. Förutom att vara ett stöd till ungdomarna i att kunna fullfölja deras genomförandeplaner och utvecklas på ett positivt sätt ingår även vardagliga uppgifter så som matlagning, städ, visst trädgårdsarbete samt dokumentation i Journal Digital. Dag-, kväll- och helgpass arbetar man minst två personal tillsammans medan nattpassen är merparten ensamarbete. Nattpassen är har både vaken och sovande del.

Vi söker dig 

Vi söker dig som har den personliga mognaden och intresset av att göra skillnad för ungdomar i utsatthet. Du behöver kunna hoppa in planerat men även med kort varsel, gärna ha möjlighet att ta olika former av arbetspass beroende på verksamhetens behov.
Har du en tvåårig eftergymnasial utbildning inom, för tjänsten lämpligt område, är det mycket
meriterande men vi är så klart lika intresserad av dig som studerar inom något verksamhetsnära område exempelvis inom socialt arbete, psykiatri eller liknande. Arbetslivserfarenhet inom området är positivt och underlättar men inget krav. Utifrån att det förekommer en del dokumentation behöver du kunna ha god förmåga att uttrycka dig i skrift och tal, meriterande är vana av dokumentation i Journal Digital. Som person behöver du vara stabil, relationsskapande och lösningsfokuserad. Som vikarie är det viktigt att vara positiv och flexibel men fortfarande stå för strukturen samt ha modet att fatta beslut utifrån rutiner och riktlinjer även i tuffa situationer.
Utifrån behov att transporter för ungdomar och annat dagligt arbete krävs b-körkort för att vara aktuell för anställning. 

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Lunds kommun erbjuder friskvårdsbidrag till alla medarbetare. Du kan använda det till exempelvis gymkort, massage och andra fysiska aktiviteter. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner för dig som medarbetare

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.Antal tjänster

3

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid/Deltid
Lön: Timlön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-02-08

Referensnummer

2023/79

Kontaktperson(er)

  • Olaf Wulf, enhetschef, 046-3599693

Facklig(a) företrädare

  • Lars Öst, Vision, 046-3598249
  • Izabelle Cronehed, Akademikerförbundet SSR, 046-3595428

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?