Länk till startsidan

Lösningsarkitekt till IT och digitaliseringsavdelningen, Kommunkontoret

IT och digitalisering

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Är du en nyfiken och driven person som brinner för digitalisering, smartare arbetssätt och tycker om att arbeta tillsammans med andra? Är du dessutom vass på M365-sviten? Då är detta en tjänst för dig! Lunds kommun söker nu en lösningsarkitekt inom M365/Intune. Här får du möjligheten att bli en del av en modern arbetsplats som bygger på engagemang, flexibilitet och innovation. Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka!

Om oss

IT- och digitaliseringsavdelningen bedriver strategiskt utvecklingsarbete, ansvarar för IT-infrastrukturen, kommungemensamma tjänster och systemutveckling. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. På IT- och digitaliseringsavdelningen arbetar idag cirka 50 medarbetare.

Hos oss pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska system. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter. Hos oss får du möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL för att säkerställa en god kvalitet i vår leverans. Vi är stolta över vårt goda arbetsklimat, vi månar om att det ska finnas balans mellan arbetsliv och privatliv och tillsammans har vi dessutom roligt på jobbet. 

Arbetsuppgifter

Som lösningsarkitekt inom digital arbetsplats kommer du att ha fokus på enhetshantering i M365/Intune. Vi befinner oss just nu i en införandefas av M365/Intune som syftar till att förbättra och utveckla vår förmåga till effektivare hantering av våra digitala enheter. I din roll som arkitekt arbetar du nära produktägare inom området digital arbetsplats med att ta fram moderna, effektiva och ändamålsenliga lösningar. Tjänsten innefattar ett sammanhållande ansvar för de lösningar som området omfattar, både ur ett dagligt operativt perspektiv såväl som ur ett mer långsiktigt strategiskt perspektiv. För att lyckas i rollen trivs du med att ta stort eget ansvar och driva aktiviteter från start till mål. Du jobbar både i fasen att designa lösningsförslag samt i utförandefasen när det gäller att konfigurera upp lösningar.

Vi söker dig som

har högskoleexamen inom IT/systemvetenskap/datateknik eller eftergymnasial utbildning inom IT samt erfarenhet av och kunskaper inom:

  • Microsoft Intune
  • Microsoft Endpoint Configuration Manager (MECM/SCCM)
  • Azure Active Directory (Azure AD)

Du talar och skriver svenska obehindrat.

Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet att jobba i större systemmiljöer samt har erfarenhet av att sätta dig in i olika IT-system. Du har förmåga att se till helheten och trivs med att arbeta med hela utvecklingskedjan.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och håller planerade tidsramar. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger stor vikt vid att man lever upp till dessa. 

Vi erbjuder dig
en utvecklande tjänst med många samarbetsytor där du ges möjlighet att påverka såväl form som innehåll. Vi månar om varandra, vår arbetsmiljö och hälsa och vi har friskvårdsbidrag, som vi gärna ser att du nyttjar. Här kan du läsa mer om vad Lunds kommun erbjuder dig som medarbetare: Jobba i Lunds kommun

Placering

Vi sitter i moderna lokaler nära Lunds centralstation och när arbetet tillåter det arbetar vi hemifrån. Du som medarbetare formar din arbetsdag på bästa sätt.

Rekryteringen

I denna rekrytering samarbetar vi med Maquire och vi tillämpar löpande urval, så vänta inte med att höra av dig om du är intresserad. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Elisabeth Lidstedt 0735-194051, elisabeth.lidstedt@maquire.se

Important information in English:
This job requires good skills in Swedish, both written and spoken.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-02-12

Referensnummer

2023/76

Kontaktperson(er)

  • Elisabeth Lidstedt, Maquire, 0735-194051
  • Jimmy Jansson, enhetschef IT, jimmy.jansson@lund.se

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se
  • Sören Lundgren, Akavia, soren.lundgren@akavia.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?