Länk till startsidan

Förskollärare med samordnaruppdrag

Lunds kommun

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Hyddans förskola är belägen på Nöbbelöv i norra delen av Lund. Förskolan består av tre avdelningar, två av dem för de äldre barnen och en avdelning för de allra yngsta. Förskolan ligger i en lummig naturmiljö med blandad bebyggelse och med närhet till en 4h-gård och Nöbbelövs mosse. Det är enkelt att pendla hit med allmänna kommunikationer, både med tåg och buss. Förskolan hör till Utbildningsområde 1 och tillsammans med fem andra förskolor i vårt geografiska område Gunnesbo/Nöbbelöv, strävar vi efter att erbjuda en
likvärdig undervisning för samtliga barn i området under ledning av rektor och två biträdande rektorer.

Förskolan arbetar med  Grön Flagg, liksom ett språkutvecklande arbetssätt, digitalisering samt ett fokus på att vidareutveckla våra tillgängliga lärmiljöer.

Hyddans förskola strävar efter att ha ett förhållningssätt där barns nyfikenhet och upptäckarglädje uppmuntras, utmanas och stimuleras. Barnen ska ges möjlighet att utforska och pröva sina teorier tillsammans med medforskande och delaktiga vuxna.  Lärandeprocesser dokumenteras bl.a. i lärplattformen Unikum och i Google drive.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en legitimerad förskollärare med samordningsuppdrag till förskolan. Som pedagogisk samordnare deltar du i möten tillsammans med övriga samordnare och biträdande rektor, i syfte att bidra till en övergripande utveckling på förskolan, kopplat till forskning och beprövad erfarenhet. Du är även samtalsledare i BFL (bedömning för lärande) samt är med och leder pedagogiska forum tillsammans med din samordnarkollega.

Vi söker dig som

Är legitimerad förskollärare, gärna med erfarenhet av arbete som pedagogisk samordnare. Vi söker dig som med inspiration, engagemang, lust och delaktighet vill vara en viktig pusselbit i barnens vardag och lärande, i syfte att utveckla både den egna gruppen men också hela förskolan. Vi lägger stor vikt vid ett gott samarbete, kollegialt lärande och reflektion i bl.a. samtalsgrupper och vi delar synen att alla barn på förskolan är allas ansvar. 

Du har en helhetssyn på förskolan, du vill och kan arbeta med barn i alla förekommande åldrar samt kunna öppna och stänga på förskolan. Du skapar förutsättningar, leder utvecklingsarbete och bidrar till en god arbetsmiljö. 

Du är bra på att uttrycka dig i både tal och skrift och behärskar olika digitala system, samt på att arbeta tematiskt.

Söker du en spännande arbetsplats där det finns utrymme att utvecklas och möjlighet att påverka? Vill du vara med om att utveckla arbetssätt- metoder? Då är det här en tjänst för dig!

Vi tillämpar löpande urval och ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan tillsvidareanställd medarbetare. Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-02-03

Referensnummer

2023/66

Kontaktperson(er)

  • Alexandra Elofsson, biträdande rektor, 046-3599155

Facklig(a) företrädare

  • Catarina Krantz, Sveriges lärare, 0734-645577

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?