Länk till startsidan

Projektledare Klimatneutrala Lund 2030

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Vill du bidra till Lunds utveckling mot en klimatneutral stad? Till hållbarhetsenheten söker vi nu en projektledare för Klimatneutrala Lund 2030. Projektet är en viktig pusselbit i Lunds klimatomställning och ger dig möjligheter att samverka med många aktörer både inom kommunen och externt. Lund har höga ambitioner inom klimatområdet och 2022 utsågs Lund till årets globala klimatstad av Världsnaturfonden, WWF . Ett Klimatneutralt Lund 2030 är ett av kommunfullmäktiges övergripande mål för denna mandatperiod och vi deltar i EUs mission 100 klimatneutrala och smarta städer. Det innebär att Lund ska gå före och visa vägen för andra europeiska städer. 

Om oss

Avdelningen för Hållbar tillväxts uppdrag är att stödja och utveckla Lunds kommuns förmåga att driva och leda aktiviteter som stärker kommunens samlade arbete med hållbar tillväxt. Genom samverkan med externa och interna aktörer ska avdelningen bidra till effekter som främjar hållbar tillväxt i enlighet med Agenda 2030 målen. Teknik- och tillväxtperspektivet ska leda till att Lunds kommun behåller en nationellt ledande position inom miljö- och klimatområdet.

Tjänsten är placerad på hållbarhetsenheten som är en del av avdelningen för hållbar tillväxt på kommunkontoret. Enheten ansvarar för att driva och implementera strategiska processer och projekt inom social och ekologisk hållbarhet. Arbetet styrs av Lunds program för social hållbarhet och program för ekologisk hållbarhet, LundaEko.

Arbetsuppgifter

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att samordna och leda projektet Klimatneutrala Lund 2030. Projektet är ett innovations- och samverkansinitiativ för att påskynda omställningen till klimatneutralitet med medborgarnas behov i fokus och med digitalisering som verktyg. Projektet har fokus på energi, mobilitet och cirkulär ekonomi. I arbetet involveras lokala aktörer såsom föreningar, företag och akademi, men även regionala och nationella myndigheter.

Som projektledare förväntas du leda och samordna en projektgrupp med kommunala och externa deltagare. I uppdraget ingår rapportering av verksamhet och ekonomi till innovationsprogrammet Viable Cities,  som finansierar projektet. Lund är en av 23 kommuner som ingår i Viable Cities program för Klimatneutrala städer. I arbetet ingår samverkan med de deltagande kommunerna i Viable Cities.

Kommunen driver flera projekt inom hållbarhetsområdet, det är därför viktigt att samverka internt för att få största möjliga effekt och skapa ett lärande mellan projekten.

I arbetsuppgifterna ingår att representera Lund i både nationella och internationella sammanhang. Det ingår även att utveckla nya ansökningar för extern finansiering i regionala, nationella eller internationella sammanhang

Vi söker dig som

har en utbildning på högskole-/universitetsnivå inom hållbar utveckling med inriktning mot klimatomställning eller liknande som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

Tjänsten kräver att du har god förståelse för klimatomställning på lokal nivå och olika aktörers roller i klimatarbetet.

Du ska ha minst tre års erfarenhet av att leda projekt. Du ska också ha erfarenhet av att söka och leda externfinansierad projekt, exempelvis Vinnova, Energimyndigheten eller EU-projekt.

Arbetet kräver goda kunskaper i svenska, såväl skriftligt som muntligt. Du bör även kunna uttrycka dig väl på engelska skriftligt och muntligt.

Som projektledare har du:

  • förmåga att strukturera komplexa projekt med många aktörer
  • förmåga att entusiasmera och driva arbetet i en projektgrupp
  • förmåga att skapa nätverk med relevanta aktörer inom och utanför kommunen
  • god förmåga att samverka med andra projekt internt och externt

Tjänsten ställer krav på att du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår goda resultat. Ditt arbetssätt är strukturerat och du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du agerar strategisk och ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser för de mål som sätts upp. 

Vi erbjuder dig

ett spännande och viktigt arbete där du får vara delaktig att driva utvecklingen i samverkan med företag, organisationer, invånare och andra aktörer. Tillsammans arbetar vi för att nå uppsatta såväl nationella som lokala målsättningar. Vi sitter i moderna lokaler nära Lund C och när arbetet tillåter finns det möjlighet att arbeta hemifrån.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarats enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-02

Referensnummer

2022/1762

Kontaktperson(er)

  • Jon Andersson, enhetschef, jon.andersson@lund.se

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?