Länk till startsidan

Skolpsykolog Polhemskolan - tillsvidare 50 %

Lunds kommun

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Om oss

Polhemskolan är Sveriges största gymnasieskola med ca 2 600 elever fördelade
på samhällsvetenskaps-, naturvetenskaps-, teknik-, ekonomi-, hantverksprogram (frisör), fyraårigt
samhällsvetenskapsprogram samt språkintroduktion. Skolan har spetsutbildning i fysik och matematik samt profil inom idrott. Läs mer på vår hemsida: www.lund.se/polhem 

Arbetsuppgifter
I arbetet som skolpsykolog arbetar du främjande, förebyggande och åtgärdande. Det främjande arbetet består till exempel av att ge utbildning till större grupper av personal, elever och vårdnadshavare. Utbildningsinsatserna kommer då att relatera till hur psykologisk teori kan bidra till att förstå elevers deltagande, prestationer, resultat och ohälsa. Några exempel skulle kunna vara stress, grit, resiliens och NPF. Det förebyggande arbetet, d v s arbetet med riskgrupper för psykisk ohälsa innebär handledning och konsultation till personal, men kan i enstaka fall också bestå av samtal med elever där skolan riskerar att bidra till en ökad psykisk ohälsa. Det åtgärdande arbetet är bland annat att vara med i utredningsarbetet kring elever. Målet med utredningarna är i första hand att kartlägga skolrelaterade behov och i relation till dessa komma med individspecifika rekommendationer relaterade till personlighet och förmågor. I andra hand innebär det att utreda eventuella medicinska behov som kan behöva remitteras vidare NPF, IF, Dyslexi mm. Det kan också innebära att samverka med olika vårdgrannar för att på detta sätt komma fram till hur olika organisationer kan bidra till att hjälpa och stötta eleven.

Vi söker dig som
Vi söker dig som är legitimerad psykolog och som är intresserad av utveckling. Det är en fördel om du själv har erfarenheter av att leda eller arbeta med barn och ungdomar, men också gärna med vuxna. För att lyckas behöver du ha förmåga att skapa goda samarbeten och bygga förtroendefulla relationer med elever, personal och vårdnadshavare samt ibland se dig själv som en del av lösningen. Du behöver trivas med att arbeta både i team och självständigt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Lämpliga personliga egenskaper är
Integritet
Initiativtagande
Självgående
Samarbetsförmåga
Muntlig kommunikation
Omdöme
Strukturerad
Problemlösande analysförmåga
Pedagogisk insikt
Helhetssyn


Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2023-01-09 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-11

Referensnummer

2022/1623

Kontaktperson(er)

  • Torbjörn Hanö, 0463597311
  • Victor Holmgren, 046-3595977

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?