Länk till startsidan

Medborgarcenter söker vikarierande samhällsvägledare

Lunds kommun

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Om oss

Medborgarcenter är vägen in till Lund kommun. Vi är ett tjugotal samhällsvägledare med bred kunskap om kommunens olika verksamheter som dagligen hjälper medborgare i enklare kommunala ärenden. Tillsammans arbetar vi för att ge snabb, tillförlitlig och god service.

Just nu söker vi en vikarierande samhällsvägledare. 

Arbetsuppgifter

Som samhällsvägledare på medborgarcenter hjälper och vägleder du medborgare i alla kommunens verksamhetsområden. Det kan till exempel handla om förskoleplaceringar, bygglov eller försörjningsstöd. Telefonen är den viktigaste kontaktvägen, men du kommer också besvara mejl och ta emot besökare i Kristallens reception. För att hitta information om kommunens verksamhet och för att registrera ärenden använder du olika ärendehanteringssystem, ofta parallellt.

Arbetet startar med en två veckors introduktion.

Tjänsten är 75%

Vi söker dig som

  • har minst gymnasieutbildning, men högskoleutbildning (kan vara pågående) är meriterande
  • har erfarenhet av servicearbete och gärna av telefoniarbete
  • har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Om du kan något av våra minoritetsspråk, teckenspråk eller till exempel dari är det meriterande.
  • känner dig bekväm med att arbeta i olika digitala system, till exempel ärendehantering- och e-tjänstsystem

Vi värdesätter också ett samhällsintresse och god allmänbildning.

Som person tycker du om att möta och hjälpa andra människor och du strävar efter att alltid ge ett gott bemötande. Du är stabil och klarar av att hantera möten också med människor i utsatta situationer. Att svara i telefon många timmar i sträck kräver uthållighet och stresstålighet, samtidigt som du är noggrann och klarar av att följa rutiner. Du har en positiv attityd, fokuserar på att lösa problem och har lätt för att skapa goda relationer.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Lön: månadslön
Tillträde: 2022-01-09

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-09

Referensnummer

2022/1621

Kontaktperson(er)

  • Cecilia Schön, 046-3594731
  • Marie Wirstedt, 046-3593506

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Åkesson, 046-3597039

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?