Länk till startsidan

Biblioteksbusschaufför med ansvar för service och teknik

Lunds kommun

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Om oss

Folkbiblioteken i Lund har en omfattande verksamhet med ett stadsbibliotek, tio stadsdelsbibliotek och en ny biblioteksbuss. Vår organisation består av fyra enheter: Stadsdelsbiblioteken, Stadsbiblioteket, Digitala/rörliga biblioteket och Gemensamma resurser. Folkbiblioteken i Lund är HBTQI-certifierade.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på enhet Digitala och rörliga biblioteket, men du kommer även vara en del av folkbibliotekens serviceavdelning.  Enhetens uppdrag är att utveckla, samordna och driva rörlig och digital biblioteksverksamhet. 

Arbetsuppgifter

Lunds folkbiblioteks biblioteksbuss är av modellen lätt lastbil och körs med B-körkort. Den arbetar uppsökande mot bibliotekets prioriterade grupper och besöker bland annat förskolor, lss-boenden, äldreboenden, träffpunkter. Biblioteksbussen är även en viktig del i att nå ut med biblioteksservice på landsbygden och mindre orter.

Vi söker dig som tillsammans med oss vill fortsätta utveckla den rörliga biblioteksverksamheten. Du kommer vara en av flera chaufförer och ha särskilt ansvar för service och teknik för bussen. Som biblioteksbusschaufför kommer du tjänstgöra på bussen tillsammans med kollegor från enheten. Arbetsuppgifterna är mycket varierande, men service för Lundaborna står i fokus. Det handlar om busskörning, möta och vägleda besökare samt hantera böcker och andra medier.  Schemalagda pass  på biblioteksbussen och vid tillfälliga publika aktiviteter ingår. Kvällstjänstgörning enligt schema är en del av arbetet och vid enstaka tillfällen även helgtjänstgöring.

Du kommer även arbeta tillsammans med folkbibliotekens serviceavdelning som ger service till våra bibliotek och biblioteksbuss. En viktig del i arbetet för serviceavdelningens medarbetare är att vara kontaktpersoner för externa leverantörer, driftstekniker, service kring fordon m.fl. De dagliga arbetsuppgifterna är mycket varierande och omfattar bland annat mindre underhållsarbete, reparationer, montering av inventarier, hantering av transportvagnar, support kring ex IT-material, programmering av inbrottslarm, meröppet-teknik, hantering av AV-teknik och ljudanläggning vid publika program m.m. Arbetet kan innebära en del tunga lyft.   

Vi söker dig som

 • har minst 3-årig gymnasieutbildning, gärna med teknisk och praktisk inriktning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • har B-körkort och erfarenhet av att köra större fordon.
 • är serviceinriktad, kommunikativ och har en god pedagogisk förmåga
 • är ansvarstagande, flexibel och utåtriktad
 • kan arbeta självständigt men också tillsammans med andra
 • datorvan och har lätt för att lära dig och använda olika system och program
 • god förmåga att formulera dig på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av publikt arbete på bibliotek eller likvärdig publik verksamhet
 • yrkeserfarenhet inom serviceyrken som innefattar möten med allmänhet, brukare, kunder
 • språkkunskap inom något av Lunds övriga stora språk

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser det som mycket viktigt att du tycker att det är roligt och intressant att möta människor, inte minst barn och unga. Du är lyhörd för vad olika biblioteksbesökare behöver hjälp med och kan anpassa servicenivån på ett pedagogiskt sätt.

Ibland kan arbetet vara tungt, varför en god fysik är nödvändig. Emellanåt är arbetsbelastningen lite högre och därför behöver du kunna hantera stress.

Rekryteringen kommer ske löpande.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön, individuell lönesättning
Tillträde: 23-04-01 eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-16

Referensnummer

2022/1618

Kontaktperson(er)

 • Beatrice Alfsson Kristensson, 046-3595874

Facklig(a) företrädare

 • Malin Lundqvist, DIK, 046-3593157
 • Vision, vision.lund@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?