Länk till startsidan

Bibliotekarie100% med inriktning barn och unga Bibliotek Folkparken

Lunds kommun

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Om oss

Folkbiblioteken i Lund har en omfattande verksamhet med Stadsbibliotek samt tio stadsdelsbibliotek och Biblioteksbuss. Organisationen utgår från i vilket gränssnitt vi möter våra användare: det fysiska, digitala eller rörliga biblioteket och består av fyra enheter: Stadsdelsbiblioteken, Stadsbiblioteket , Digitala/rörliga biblioteket och Gemensamma resurser.

Tjänsten är heltid och tillsvidare med placering på enhet Stadsbiblioteket. Enhetens uppdrag inkluderar även Bibliotek Folkparken där tjänstens huvudsakliga placering är.

Arbetsuppgifter

Bibliotek Folkparken har en målgruppsnischad verksamhet för aktiva äldre samt små barn med sina familjer. Biblioteket arbetar för en aktiv och synlig mötesplats där medskapande och dialog är centralt och där vi strävar efter användardriven verksamhet. I uppdraget ingår att  etablera och utveckla goda relationer med användare och andra aktörer i lokalsamhället. Ditt fokus är barnverksamhet där du arbetar med läsfrämjande och kulturaktiviteter för, med och av barnen i lokalområdet i samverkan med t.ex BVC och förskolor. Du samarbetar med övriga enheter inom Folkbiblioteken i Lund och söker samarbetspartners lokalt och regionalt. I din publika tid ingår arbete i informationsdisk. Kvällar och helger på Stadsbiblioteket ingår i ditt schema.

Vi söker dig som

- har examen i biblioteks- och informationsvetenskap
- har arbetat som barnbibliotekarie inom folkbibliotek.

- är kreativ och vill arbeta med delaktighet och involvering av barn i verksamheten  
- har en stark känsla för service och bemötande
- är flexibel, drivande och litar på din egen förmåga
- kan arbeta självständigt men också tillsammans med andra
- har stort intresse för samverkan och att skapa nätverk Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön med individuell lönesättning
Tillträde: 230401

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-14

Referensnummer

2022/1612

Kontaktperson(er)

  • Cecilia Westander, 046-3595896

Facklig(a) företrädare

  • DIK malin.lundqvist@lund.se, 046

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?