Länk till startsidan

Timvik till Ungdomsboendet och Stödboendeenheten

Lunds kommun

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

I Socialförvaltningens verksamhetsområde Vuxen finns Ungdomsboendet som nu söker efter nya vikarier till timanställningar. 

Ungdomsboendet arbetar utifrån två olika uppdrag: Det ena är ett HVB- hem för ensamkommande flickor och pojkar med sex platser. Den andra är ett stödboende för unga mellan 16-20, både pojkar och flickor och som arbetar helt efter individens behov.

Vi behöver på dessa enheter stärka upp med två vikarierande medarbetare under sommarmånaderna men också med flertalet timvikarier som kan arbeta vid behov.

Arbetsuppgifter

Arbetet handlar om att vara ett professionellt vuxenstöd i ungdomarnas vardag och ansvara för deras dagliga omsorg. Vi arbetar också aktivt med att uppmuntra ungdomarna till att skapa ett bra socialt nätverk, motivera till utbildning samt hjälpa dem finna en meningsfull och aktiv, prosocial fritid.

På båda enheterna arbetar vi utifrån individuella genomförandeplaner som bygger på ett specifikt uppdrag som vi får av utredande socialsekreterare.

Arbete är pågående på alla dygnets timmar så arbete dag, kväll, natt och helg förekommer.


Vi söker dig

Vi söker dig som brinner för socialt arbete. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du ha lätt för att bygga relationer och kunna samarbeta brett. Du behöver vara lösningsfokuserad och se möjligheter i människors förutsättningar att utvecklas.

En eftergymnasial utbildning med inriktning på socialt arbete exempelvis socialpedagog, behandlingsassistent, socionom, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig är meriterande. 

Har du erfarenhet av och kunskap kring MI, Suicidprevention, kunskap i dolda funktionsnedsättningar, lågaffektivt bemötande eller kompetens kring samsjuklighet är även det meriterande. Det ses också som meriterande om du har arbetat med någon form av missbruk/psykiatri.

God vana att hantera IT-system samt god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift är nödvändigt då arbetet innehåller en del dokumentation och administration.

Vi erbjuder dig

När du börjar genomgår du ett introduktionsprogram. Därefter erbjuder vi dig ett utvecklande arbete i ett team av kompetenta medarbetare. Till din hjälp i det dagliga arbetet finns, förutom dina närmsta kollegor, även en samordnande Socialrådgivare och en Enhetschef. 

Lunds kommun erbjuder också friskvårdsbidrag till alla medarbetare oavsett anställningsform. Du kan använda det till exempelvis gymkort, massage och andra fysiska aktiviteter. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner för dig som medarbetare

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Antal tjänster

4

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning kortare än 3 månader
Omfattning: Heltid/Deltid
Lön: Timlön
Tillträde: Snarast

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-13

Referensnummer

2022/1601

Kontaktperson(er)

  • Camilla Hagberg, 0729878276

Facklig(a) företrädare

  • Anna Nilsson, Vision, 046-3595130
  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, 046-3598249

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?