Länk till startsidan

Stödassistent till nyöppnad Daglig verksamhet på Gunnesbo

Lunds kommun

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Våra enheter inom daglig verksamhet LSS erbjuder våra deltagare med olika funktionsvariationer  aktiviteter där delaktighet och självbestämmande är en viktig del. Vi erbjuder hjälp och stöd utifrån individens behov för att skapa goda upplevelser och trygghet.
Enheterna finns geografiskt på olika platser i Lund med olika inriktningar.

Vill du vara med och starta upp en ny enhet?  

Vi söker nu stödassistenter till vår nya enhet inom daglig verksamhet på Gunnesbovägen. Enheten riktar sig till brukare med autism där deltagarna har stora behov av stöd. På Gunnesbovägen kommer vi att kunna ta emot 6 brukare där du får möjlighet att arbeta i ett litet arbetslag och från början vara med och utforma verksamheten. 

Vi arbetar för att våra brukare ska få möjlighet att vara så självständiga som möjligt och leva det liv de önskar. Det krävs därför att du har ledarförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in våra brukare. Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik. Tillsammans med trevliga och engagerade kollegor gör du skillnad varje dag.

Arbetsuppgifter

 •  Arbeta brukarnära och stötta den enskilde i arbetet på daglig verksamhet. 
 • Skapa förutsättningar där du tillsammans med deltagarna genomför aktiviteter både i grupp och individuellt.
 • Hålla dig uppdaterad inom området med hjälp av omvärldsbevakning.
 • Upprätta och utforma genomförandeplaner.
 • Dokumentera och medverka till att verksamheten håller en god kvalitet.

På Gunnesbovägen har brukarna stort behov av stöd och det förekommer situationer med utmanade beteende. Personaltätheten är hög och i vissa delar arbetar vi med dubbelbemanning. 

Personalen arbetar nära den pedagogiska samordnaren och enheten erbjuder utbildning i Studio III (lågaffektivt bemötande)

Kvalifikationer

 • Godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet av autism är en merit.
 • Erfarenhet av socialpsykiatrin eller liknande område är en merit.
 • Baskunskaper i digitala arbetsverktyg.
 • Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.  

Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner som du kan läsa om här.

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-14

Referensnummer

2022/1600

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

 • Kommunal, 010-4427936

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?