Länk till startsidan

Bibliotekarie till Polhemskolan - tillsvidaretjänst 50%

Utbildningsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Om oss

Polhemskolan är Sveriges näst största gymnasieskola med ca 2 700 elever fördelade på samhällsvetenskaps-, naturvetenskaps-, teknik-, ekonomi-, hantverksprogram (frisör), fyraårigt samhällsvetenskapsprogram samt språkintroduktion. Skolan har spetsutbildning i fysik och matematik samt profil inom idrott och hippologi. Läs mer på vår hemsida: www.lund.se/polhem

Arbetsuppgifter

Biblioteket är en viktig och välbesökt del av Polhemskolan och som bibliotekarie arbetar du tillsammans med den pedagogiska personalen för att förmedla litteratur och kunskap kring hur man söker information. Du undervisar i informationssökning och källhantering enligt den handlingsplan som finns och du är med och vidareutvecklar och förbättrar verksamheten. Tillsammans med dina kollegor i biblioteket ansvarar du för inköp och tillgängliggörande av medier.

Skolan använder Google Workspace och Vklass och bibliotekssystemet är Book-IT. Biblioteket har en egen site i Google Workspace som du är med och ansvarar för.

Biblioteket boktipsar via ett eget Instagramkonto. Du ingår i ett nätverk tillsammans med de andra gymnasiebiblioteken i kommunen.

I biblioteket arbetar tre bibliotekarier och en biblioteksassistent och vi har dessutom hjälp med bokuppställning.

Då du på olika sätt bedriver undervisning, ska du trivas med att prata inför grupper och ha förmåga att förmedla kunskap på ett pedagogiskt sätt.
Du tycker om att arbeta med unga människor och deras lärande utifrån var och ens unika behov.
Du ska ha god litteraturkännedom och gärna erfarenhet av/intresse för olika digitala uttryckssätt.

Vi söker dig som

Har examen i biblioteks- och informationsvetenskap.

Erfarenhet av att arbeta i en pedagogisk verksamhet är meriterande.

Vi ser att du:
• är kreativ och en problemlösare
• har mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga
• har hög social kompetens och är stresstålig
• är självständig och initiativrik
• har vana av att driva projekt

Vi lägger ytterst stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med en omfattning på 50 %.

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande och ber våra sökande notera att tjänsten kan komma att tillsättas före sista dag för ansökan. Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2023-01-09 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-11

Referensnummer

2022/1596

Kontaktperson(er)

  • Victor Holmgren, 046-3595977

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?