Länk till startsidan

Ungdomscoach med erfarenhet av ungt entreprenörskap

Lunds kommun

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Om oss

Mobila Gruppen är team av fem fritidsledare vars arbete bedrivs i enlighet med Lunds ungdomspolitiska uppdrag och politiskt uppsatta mål. Målgruppen för Lunds ungdomspolitiska uppdrag är alla unga i åldern 12-25 år. Inom uppdragen arbetar Mobila Gruppen för att alla ungdomar ska ha samma förutsättningar till att utvecklas som individ, få inflytande i samhället, ha god hälsa och en rik fritid. Stort fokus är på de som haft färre möjligheter i livet.

Varje år får tusentals unga testa på entreprenörskap. Lunds kommun har sedan 2012 arbetat med att skapa dessa möjligheter, bland annat genom program som Sommarlovsentreprenör, The Creative Plot, Ung företagsamhet inom gymnasie- och grundskola, bidrag till unga leder unga och projektkontor. Nu vill vi växla upp verksamheten och söker en driven ungdomscoach med spets inom entreprenörskap för att vara med på resan till nästa nivå.

Arbetsuppgifter

Brinner du för ungas utveckling och vill vara med att utveckla deras möjligheter att ta idé till handling? Då kan Mobila gruppen vara för dig! Vi samverkar strategiskt med ett brett spektrum av aktörer för att skapa bättre förutsättningar för unga i Lund. Mobila Gruppen arbetar främjande och coachande med unga, vilket innebär att vi strävar efter att lyfta ungas positiva egenskaper och eget driv till utveckling i frågor som engagerar dem.

Huvudsakligt fokus för tjänsten ligger i att utveckla ungas idéer oavsett om det är utveckling av produkter, tjänster, företagande, föreningar eller arrangemang, där vi har särskilt fokus på att utveckla ungas entreprenörskap inom socialt entreprenörskap och kulturella idéer.

Du kommer också arbeta med Mobila Gruppen ur ett brett perspektiv för att möta ungas behov av aktivitet, kunskap och inflytande i samhället. Helheten är viktigare än de enstaka delarna, det innebär att vi inom gruppen arbetar individuellt med eget fokus men också gemensamt för att stärka varandras arbete eller nå politiskt uppsatta mål. Att visa stor solidaritet mot kollegor inom arbetgruppen och i andra verksamheter med anknytning till Mobila Gruppen har varit en medveten strategi när vi byggt nätverk och expanderat verksamheten. Utöver att arbete direkt med ungdomarna ingår det att tillsammans med andra förvaltningar driva entreprenörsprogram som en helårsverksamhet och utveckla hur detta ska gå till för att möta ungdomarnas verklighet.

I tjänsten ingår kvälls- och helgarbete.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med ungt entreprenörskap i åldern 12-25 år. Du har erfarenhet av arbete som:

Fritidsledare, lärare, ungdomsombud eller likvärdig erfarenhet av ungdomsarbete. Entreprenörs- eller projektledningsbakgrund alternativt annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.

Vi söker dig som kan bygga relationer som inspirerar och motiverar målgruppen. Har god pedagogisk förmåga att coacha och utveckla ungas idéer utan att styra och ta över.

Vi sätter stor vikt vid att du är bra på att samarbeta med andra, både i kontakt med unga och samverkansparter, när du bygger nätverk inom och utanför organisationen.

Du är självgående och kan sätta klart definierade mål, planera aktiviteter och projekt i god tid samt är anpassningsbar och tar möjliga förändringar i beaktande.

Du är resultatorienterad och utnyttjar tiden effektivt genom att identifiera och organisera de resurser som behövs för att utföra uppgiften.

Du behöver också förstå innebörden av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Det är meriterande om du:

Har körkort med B-behörighet.

Är flerspråkig och kan fler språk än svenska och engelska.

Vi ber våra sökande notera att vi genomför intervjuer löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.



Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 1 februari eller enligt överenskommelse
Sista datum: 2023-10-31

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-11

Referensnummer

2022/1574

Kontaktperson(er)

  • Tor Olsson, 046-3599168

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?