Länk till startsidan

Förskollärare till Väderlekens förskola

Lunds kommun

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Väderlekens förskola ligger i stadsdelen Klostergården.

Klostergården är ett bostadsområde av skiftande karaktär med flerfamiljshus, bostadsrätter och fristående villor. Människor från alla världens hörn möts på vår förskola. Runt hörnet från förskolan hittar du det natursköna området kring Höje å och Lunds stadspark. 

Förskolan är belägen i lokaler som under vårterminen 2023 ska totalrenoveras och utrustas med en helt ny inredning. Under perioden för renoveringen kommer verksamheten vara förlagd till temporära lokaler en knapp kilometer från Väderleken.

Förskolan består av tre avdelningar varav en med yngre barn och två med äldre barn. 

Väderleken tillhör sedan oktober 2021 ett rektorsområde med ytterligare två förskolor, Källbyängar och Körsbäret, med vilka vi har ett nära samarbete med varandra genom olika nätverk och gemensam kompetensutveckling. Majoriteten av pedagogerna hos oss har fått utbildning i integrationsprojektet "Bygga broar" vars syfte är att öka kompetensen kring integration och förhindra hedersrelaterat våld.

Samtliga förskolor inom rektorsområdet är partnerförskolor till lärarutbildningen på Malmö universitet, varifrån vi tar emot studenter som gör sin VFU hos oss. Vi ser gärna att du har handledarutbildning alternativt att du är intresserad av att gå handledarutbildning för att kunna arbeta som handlare för framtidens förskollärare.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss är du med och utvecklar framtidens förskola och arbetar för att den ska vara trygg, rolig och lärorik. Du kommer att ansvara för den pedagogiska verksamheten tillsammans med andra förskollärare och i samarbete med barnskötare.

I uppdraget utvecklar, leder, planerar och dokumenterar du den pedagogiska verksamheten tillsammans med arbetslaget. Du uppmuntrar barnen i deras utveckling samt bidrar till att utveckla kreativa och lustfyllda lärmiljöer.

Du använder dig av digitala verktyg i arbetet med dokumentation och reflektion.

Vi söker dig som

är legitimerad förskollärare och det är meriterande med erfarenhet inom yrket, men vi välkomnar även dig som är ny inom yrket eller i slutskedet av dina studier att söka.

Du brinner för förskolläraryrket och är engagerad och tror på utveckling. Du gillar att driva utvecklingsarbete och att arbeta med att lyfta fram barnens kompetens och arbeta i olika projekt med barnen. Du har ett undervisningsfokus och arbetar aktivt med att skapa och utveckla tillgängliga lärmiljöer. Så väl de fysiska lärmiljöerna som det pedagogiska förhållningssättet. Du är väl insatt i förskolans läroplan och har många idéer om hur du kan arbeta med barnen för att få en ökad måluppfyllelse.

Som person har du lätt för att samarbeta och kan se hur ni i kollegiet kompletterar varandra och ser olikheter som en styrka. Du tycker att det är roligt och intressant att arbeta på en mångkulturell förskola.

Du har en tydlig kommunikation med alla föräldrar och ser deras medverkan i verksamheten som en tillgång.

Du har en god förmåga att dokumentera och bidra till det systematiska kvalitetsarbetet samt god datorvana och är van vid att arbeta med olika digitala verktyg.

Intervjuer sker fortlöpande. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan tillsvidareanställd medarbetare. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid/Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2023-01-09

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-11

Referensnummer

2022/1573

Kontaktperson(er)

  • Håkan Backlund, rektor, 046-3598281

Facklig(a) företrädare

  • Martina Svensson, Lärarförbundet, 046-3598928

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?