Länk till startsidan

Socialsekreterare till Boendeenheten, stödlägenheter vikariat

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss
Boendeenheten arbetar med att minska och motverka hemlöshet i Lunds kommun och består av olika team: Kvarbo, stödlägenheter, akutboende och sociala förturer. Sammanlagt är vi 10 medarbetare med varierande uppgifter med stark sammanhållning och gott samarbete. Vi arbetar gentemot hela Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, samverkar med serviceförvaltningens bostadsorganisation, kommunala och privata hyresvärdar och möter olika målgrupper.

Arbetsuppgifter
Som socialsekreterare på stödlägenheter utreder du ansökan om bistånd till stödlägenhet och till bostad först, vilket innebär att du har myndighetsutövning.
Du beviljar insatser som socialrådgivare och bostad först insats,
följer upp löpande ärenden, deltar vid kontraktsskrivning och samverkar med andra delar av förvaltningen och kommunen.

Uppdraget innebär att du behöver vara självgående och ha ett tydligt och strukturerat sätt att arbeta. Tjänsten innehåller en hel del dokumentation vilket kräver att du har erfarenhet av skriftligt utredningsarbete och dokumentation.

Tjänsten innebär att du arbetar med utredning av bistånd till stödlägenhet, även kallat sociala andrahandskontrakt, tillsättningar av lägenheter och anpassar insatser. Det ingår även att planera för överlåtelse och göra uppföljningar med socialrådgivare och brukare.

I tjänsten ingår en hel del kontakt med hyresvärdar och andra myndigheter samt kontakt med brukare.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har en socionomutbildning. Vi ser att du har minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och utredningsarbete inom socialtjänsten med myndighetsutövning. Du har kompetens inom journalföring i ProCapita/LifeCare, samt erfarenhet av arbete med MI. B körkort är meriterande men inget krav.

Annonsen avser ett vikariat som gäller fram till 31 december 2023. 
Intervjuer sker löpande under annonsens publicering och tillträde är snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Lunds kommun erbjuder friskvårdsbidrag till alla medarbetare oavsett anställningsform. Du kan använda det till exempelvis gymkort, massage och andra fysiska aktiviteter. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner för dig som medarbetare

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Omgående

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-12-08

Referensnummer

2022/1564

Kontaktperson(er)

  • Gemila Al Kuraishi, 046-3593719

Facklig(a) företrädare

  • Anna Nilsson, Vision, 046-3595130
  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, 046-3598249

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?