Länk till startsidan

Sommarjobba med att ge stöd till lundabor med psykisk funktionsnedsättning

Socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

I verksamhetsområdet socialpsykiatri ingår flera verksamheter som stöd i boende, sysselsättning och arbetsrehabilitering. Verksamheternas syfte är att ge individer bra förutsättningar till återhämtning. Genom att erbjuda ett elastiskt stöd som anpassas efter varje persons behov och ge insatser med hög tillgänglighet, delaktighet och medbestämmande ska personer med psykisk funktionsnedsättning kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Våra verksamheter pågår dygnet runt och därför kan det förekomma arbetspass som är förlagt under dag, kväll, natt och helg. Tiderna kan variera beroende på arbetsplats.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som handledare inom socialpsykiatrin innebär att du på ett respektfullt sätt är ett socialt och pedagogiskt stöd till personer med psykisk funktionsnedsättning. Du kommer att arbeta med att ge brukarna en meningsfull, trygg och aktiv vardag.

Du arbetar utifrån brukarens individuella genomförandeplan, vilket innebär exempelvis städning, matlagning, inköp och omvårdnad. Du motiverar till aktivitet och sysselsättning, både i och utanför boendet, för att bryta isolering. Arbetsuppgifterna kan omfatta aktiviteter i det dagliga livet men också omvårdnad såsom hjälp med personlig hygien, samt andra arbetsuppgifter på boendet.

Förutom att utföra praktiska arbetsuppgifter ska du också kunna skriva ner händelser kring brukaren i vårt dokumentationssystem samt ha kontakt med exempelvis myndigheter och anhöriga. Även läkemedelshantering ingår i ditt arbete hos oss.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har ett stort intresse för att arbeta med personer som har en psykisk funktionsnedsättning och eller samsjuklighet. Det krävs att du kan arbeta självständigt och att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

Du som söker får gärna ha studerat eller ha pågående utbildning på yrkeshögskola med inriktning socialpsykiatri, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig för befattningen. Kanske studerar du just nu och vill arbeta extra under våren för att sedan vara redo för ett semestervikariat?

Tidigare erfarenhet av arbete inom socialpsykiatri är meriterande liksom erfarenhet av social dokumentation.

För att lyckas i ditt uppdrag tror vi att du är initiativtagande, frågvis och intresserad men det är också viktigt att du är empatisk och ser alla människors lika värde. Du blir en viktig del av en kompetent och hjälpsam arbetsgrupp som har roligt tillsammans. Hoppas att du vill bli en av oss i sommar!

Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett lärorikt, meningsfullt och roligt sommarjobb, där du gör skillnad för andra människor. Du får en välplanerad introduktion där du ges möjlighet att utveckla dina kunskaper i delar där du känner dig osäker.

Lunds kommun erbjuder friskvårdsbidrag till alla medarbetare oavsett anställningsform. Du kan använda det till exempelvis gymkort, massage och andra fysiska aktiviteter. 

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Antal tjänster

15

Anställning

Anställningsform: Sommarjobb/Säsongsanställning
Omfattning: Heltid/Deltid
Lön: tim- eller månadslön
Tillträde: efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-03-26

Referensnummer

2022/1555

Kontaktperson(er)

  • Fredrik Svensson, 046-3594725

Facklig(a) företrädare

  • Lars Öst, Vision , 046–3595577

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?