Länk till startsidan

IT Solutions Manager - Säkerhet

Kommunkontoret, Lunds kommun

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Nu söker vi dig med systemförvaltarerfarenhet och som har kunskap och intresse inom IT-säkerhetsområdet. Du vill göra skillnad genom att tillsammans med oss åstadkomma hög IT-säkerhet i praktiken. Är IT-säkerhet ditt specialintresse har du kommit rätt. 

Om oss

Vi på IT- och digitaliseringsavdelningen är ca 50 medarbetare som bedriver strategiskt utvecklingsarbete, ansvarar för IT-infrastrukturen, kommungemensamma tjänster och systemutveckling. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. Hos oss pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska system. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter. Hos oss får du möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL för att säkerställa en god kvalitet i vår leverans.

Vi är stolta över vårt goda arbetsklimat, vi månar om att det ska finnas balans mellan arbetsliv och privatliv och tillsammans har vi dessutom roligt på jobbet. Vi sitter i moderna lokaler nära Lunds centralstation och när arbetet tillåter det arbetar vi hemifrån. Du som medarbetare formar din arbetsdag på bästa sätt.

Arbetsuppgifter

Som systemförvaltare (IT Solutions Manager) för IT-säkerhet får du en specialiserad och spännande roll. Vi arbetar ständigt med att höja vår IT-säkerhet inom såväl åtkomst, kontroll och återställning. Du kommer ha det samordnade ansvaret av de systemlösningar som vi har för IT-säkerhet samt en tvärfunktionell roll där du samarbetar med de olika objekt som är ansvarig för leverans av IT-tjänster.

I din roll kommer du att aktivt delta i IT-säkerhetsgruppens arbete med att säkra kommunens IT-miljö, på kort och på lång sikt. Tjänsten innefattar förvaltningsstyrning och ett sammanhållande ansvar för leverans av de tjänster som området omfattar, både ur ett dagligt operativt perspektiv såväl som ur ett mer långsiktigt strategiskt perspektiv. För att lyckas i rollen trivs du med att ta stort eget ansvar och driva aktiviteter från start till mål.

Ansvaret i rollen är brett och innefattar:

• Roadmap och långsiktig planering
• Samordna aktiviteter och resurser
• Samverkan med externa leverantörer
• Omvärldsbevakning
• Delta i utveckling och framtagning av policys, riktlinjer och dokumentation kopplat till området
• Leda arbetet med Risk och sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplaner mm

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en generell förståelse och erfarenheter av Windows serverbaserade miljöer samt nätverksuppsättning. Du ska ha erfarenhet inom projektledning och ITIL och ha ett brinnande intresse för att åstadkomma IT-säkerhet i praktiken.

Vi ser att du har högskoleexamen inom IT/systemvetenskap eller eftergymnasial utbildning inom IT och minst 3 års relevant erfarenhet som bedöms som kvalificerande av arbetsgivaren.

Det är meriterade med erfarenhet inom ansvarsområdet och IT-säkerhet generellt.

Som person är du stabil, lugn och kontrollerad i situationer som kan uppstå. Du behåller ett realistiskt perspektiv och har förmågan att prioritera och fokuserar på rätt saker. För att trivas i rollen behöver du vara uthållig och kunna hålla motivationen uppe och arbeta effektivt. Du arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. 

Din förmåga att samarbeta och samverka med andra är god och du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap och delar med dig till andra. 

Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift och du kan förstå information och facklitteratur inom området på engelska. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsskyddsklass och svenskt medborgarskap är ett krav för anställning. 

Vi erbjuder dig 

Vi erbjuder dig en utvecklande tjänst med många samarbetsytor där du ges möjlighet att påverka såväl form som innehåll. Vi månar om varandra, vår arbetsmiljö och hälsa. Vi månar om varandra, vår arbetsmiljö och hälsa och vi har friskvårdsbidrag, som vi gärna ser att du nyttjar. Här kan du läsa mer om vad Lunds kommun erbjuder dig som anställd: Förmåner för dig som medarbetare 

Important information in English:
This job requires Swedish citizenship and good skills in Swedish, both written and spoken. 

Övrigt

I denna rekrytering kommer vi att arbeta med löpande urval och ber dig därför planera din tillgänglighet. Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-02-12

Referensnummer

2022/1354

Kontaktperson(er)

  • Svjetlana Babic Madsen, 046-3594462

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se
  • Sören Lundgren, Akavia, soren.lundgren@akavia.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?