Länk till startsidan

Verksamhetschef måltid och lokal till barn- och skolförvaltningen

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Vill du vara med och bygga upp ett nytt verksamhetsområde?

Barn- och skolförvaltningen ansvarar för verksamheten i Lunds kommuns förskolor och grundskolor och har 3500 medarbetare. Cirka 17 600 barn går på kommunens 73 förskolor och 44 grundskolor och grundsärskolor.

Inom förvaltningen pågår just nu ett spännande arbete med att skapa ett nytt verksamhetsområde som på bästa möjliga sätt skapar förutsättningar för att uppnå vår målbild – en utbildning i världsklass. Verksamhetsområde måltid och lokal startas upp 1 januari 2023 och kommer att utgöras av 6-8 servicechefer som i sin tur leder måltidspersonal, lokalvård och vaktmästeri. Totalt består verksamhetsområdet av ca 250 medarbetare.

Nu söker vi dig som vill vara med från början och kan bidra med utveckling och förbättring i uppbyggnaden av detta nya verksamhetsområde. Vi erbjuder dig en utvecklande roll med många samarbetsytor där du får möjlighet att påverka såväl form som innehåll.

Arbetsuppgifter

Verksamhetschefens uppdrag är att starta upp och organisera ett nytt verksamhetsområde för bästa stöd till kärnverksamheten i förskolor och skolor. Genom denna organisation arbetar du för att skapa likvärdiga förutsättningar för god service inom områdena måltid, lokalvård, vaktmästeri, SBA, säkerhetsfrågor och egenkontroll. Du ansvarar för styrning, ledning, samordning och utveckling av frågor gällande driften av måltider och lokaler.   

För att vara aktuell för den här rollen behöver du ha erfarenhet från större serviceorganisation med geografisk spridning och komplexa uppdrag. Som verksamhetschef leder du 6-8 servicechefer och har direkt personalansvar för dessa. Du rapporterar till förvaltningsdirektör och ingår i förvaltningens ledningsgrupp

Vi söker dig som

som har relevant högskole- eller universitetsutbildning och flerårig erfarenhet av ledarskap i en större drift-, leverans- eller serviceorganisation. Du har tidigare erfarenhet av arbete med systematiskt brandskydd, säkerhetsfrågor och egenkontroll. Erfarenhet från politiskt styrd verksamhet är meriterande, liksom det är en fördel om du varit med och byggt upp verksamhet eller drivit ett större förändringsarbete. Du har god förståelse för ekonomi när det gäller budget, uppföljning och samband orsak-verkan.

Ditt ledarskap kännetecknas av långsiktig hållbarhet, kommunikation och samarbetsförmåga. Du är analytisk, har helhetssyn, strategisk förmåga och fokus på förbättringar. Som person har du stort engagemang, god förmåga att inspirera medarbetare och ett systematiskt och strukturerat arbetssätt. Körkort B är ett krav.

För att lyckas i rollen som verksamhetschef behöver du ha en mycket god samarbets- och samverkansförmåga. Då förvaltningen är inne i ett pågående förändringsarbete är det viktigt att du trivs i en miljö som befinner sig i utveckling.

Placering

Vi sitter tillsammans i moderna lokaler i centrala Lund och det finns goda pendlingsmöjligheter.

Övrigt

I denna rekrytering samarbetar vi med Maquire. Vänta inte med att höra av dig om du är intresserad, vi följer upp efter hand. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Per Synnes på 0702-99 15 30 (per.synnes@maquire.se). Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-10-09

Referensnummer

2022/1240

Kontaktperson(er)

  • Per Synnes, seniorkonsult Maquire, 0702-991530,per.synnes@maquire.se

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Åkesson, Vision, 046-3597039
  • Ledarna, ledarna@ledarna.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?