Länk till startsidan

Kurator till Hedda Anderssongymnasiet

Utbildningsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Om oss

Hedda Anderssongymnasiet är Lunds kommuns nyaste gymnasieskola inriktad på kreativitet, handlingskraft och företagsamhet. Tillsammans tar vi de första stegen till att skapa en bättre framtid, för oss alla. Hedda startade 2018 och erbjuder ekonomi-, teknik- samhällsvetenskaps- och naturvetenskapsprogrammet. Hedda Anderssongymnasiet har just nu 600 elever och ligger just nu i gamla tingshuset på Byggmästaregatan 2 i Lund. Skolan växer för varje läsår och under sommaren 2023 kommer vi att flytta in i vår nybyggda skolbyggnad på Svanevägen/Möllegatan som ska rymma 1650 gymnasieelever och 350 grundskoleelever.

I samband med att skolan flyttar kommer skolans verksamhet att växa och organisationen av elevhälsan kommer att utvidgas från ett elevhälsoteam till två elevhälsoteam.

http://www.lund.se/heddagymnasiet

Arbetsuppgifter

Som kurator på Hedda Anderssongymnasiet kommer du att arbeta i nära samverkan med dina kollegor i elevhälsoteam, skolledning, administration och lärare i skolans pedagogiska processteam på Naturvetenskaps- och Teknikprogrammet. En del av undervisningen är projektorienterad och vi samarbetar då även med representanter från näringsliv, högre utbildning och andra samhällsinstanser för att elevernas lärande ska ta sin utgångspunkt i verkliga utmaningar och att deras slutsatser ska redovisas för externa intressenter. En del av elevhälsans förebyggande arbete kommer att kopplas till dessa projekt. Du bidrar med din yrkeskompetens och får en unik möjlighet att vara med och påverka hur den nya skolan ska formas.

Som kurator förväntas du:

Delta i det förebyggande hälsofrämjande arbetet.

Delta i skolans gemensamma utvecklingsarbete.

Ge möjlighet till stödjande samtal för elev.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en socionomutbildning och är en yrkesskicklig kurator. Du är engagerad och vill delta i att utveckla skolans elevhälsoorganisation vidare.

Du är entusiastisk, samarbetsinriktad och skapar ett gott klimat i de grupper där du är delaktig. Du sprider arbetsglädje och bidrar till lösningar, samt har erfarenhet av arbete med ungdomar i skolverksamhet.

Erfarenhet av arbete som kurator på en gymnasieskola är meriterande.

 Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid/Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-10-07

Referensnummer

2022/1152

Kontaktperson(er)

  • Malin Dahlgren, 046-3596131

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?