Länk till startsidan

Stödassistent till servicebostad i Södra Sandby

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

LSS område 13 omfattar 3 stycken LSS-bostäder belägna i vackra Södra Sandby.

På enheterna jobbar personalen utifrån ett pedagogiskt och lågaffektivt förhållningssätt med mycket socialt stöd för att få vardagen att fungera.

Till vår servicebostad på Allégatan där verksamheten är inriktad mot psykiatri, söker vi nu en stödassistent till en tillsvidaretjänst.

Arbetsuppgifter

I arbetet som stödassistent kommer du att:

 • Planera och stötta våra brukare i att klara aktiviteter i vardagen. Det kan bland annat innebära att stötta vid städning, matlagning, omvårdnad, personlig hygien, läkemedelshantering, kultur-och fritidsaktiviteter.

 • I din roll ingår även att planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet.
  Samverka med anhöriga, gode män/förvaltare och andra aktörer i samhället.

 • Enheterna erbjuder verksamhet dygnet runt under veckans alla dagar vilket innebär att du kommer att arbeta oregelbundna tider och helg.

Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik.

Tillsammans med trevliga och engagerade kollegor gör du skillnad varje dag.

Vi söker dig som

 • Har godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

 • Har erfarenhet av och/eller teoretisk kunskap om att arbeta som stödassistent inom LSS.

 • Det är till denna tjänst extra meriterande om du har utbildning eller erfarenhet av att arbeta med psykiatriska diagnoser.

 • Som person behöver du vara flexibel, strukturerad och bra på att bygga relationer.

 • Till denna tjänst krävs inget körkort, men du behöver kunna ta dig till och från Södra Sandby, även när du jobbar oregelbundet.

  Arbetstiden är fördelad ett rullande schema där du arbetar dag, kväll, varannan helg och journätter.


Övrigt

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag.

Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner som du kan läsa mer om här.

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid/Deltid
Lön: Fast månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-26

Referensnummer

2022/1064

Kontaktperson(er)

 • Ludvig Oldbring, 046-3596536
 • Nina Emmertz, 046-3593563

Facklig(a) företrädare

 • Kommunal, 046-3596733

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?