Länk till startsidan

Förskollärare till Hagens förskola

Barn- och skolförvaltning

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Hagens förskola ligger i Dalby. Hagens förskola består av två yngrebarnsavdelningar med totalt 28 barn och två äldrebarnsavdelningar med totalt 80 barn. Arbetslagen på äldrebarnsavdelningarna är indelade i tre par under delar av dagen där varje par har huvudansvar för en mindre undervisningsgrupp. Vi har en härlig kreativ gård med närhet till natursköna grönområden och Skrylleskogen, som lockar till inspirerande och utforskande lek. Vi har eget kök som lagar alla måltider till oss.

Vi är en partnerförskola till Malmö universitet, vilket innebär att vi tar emot förskollärarstudenter.

Arbetsuppgifter

I din roll som förskollärare hos oss genomför du tillsammans med dina kollegor planering, undervisning och utvärdering av det pedagogiska arbetet utifrån läroplanen. Varje barn ska känna trygghet, bli respekterad samt lyssnad på och ha goda möjligheter till inflytande.

På Hagens förskola arbetar vi projektinriktat. I projekten utgår vi från barnens intresse och erfarenheter för att ge barnen möjlighet att utvecklas mot målen i våra styrdokument. Vi ser vikten av lärmiljöns betydelse och är ständigt i dialog för att utveckla och utmana miljöerna vi vistas i.

Ett medvetet samarbete i förskoleområdet, vilket består av fem förskolor, som erbjuder dig möjlighet till ett kollegialt lärande och utvecklande erfarenhetsutbyte. Detta samarbete är bland annat kopplat till vårt arbete med BFL (Bedömning för lärande). 

Vi söker dig som

Är legitimerad förskollärare, är väl förtrogen med skollag, förskolans läroplan och barnkonventionen. Vi ser det som meriterande om du har utbildning i TAKK, samt om du tidigare har arbetat i Unikum och Skola 24.

Som person är du relationsskapande och lyhörd till din omgivning. Du har förmåga att organisera efter verksamhetens mål, samtidigt som vi ser att du är anpassningsbar när vardagen bjuder på oförutsedda händelser. Självklart har du ett stort engagemang och ett prestigelöst ledarskap. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har ett varmt och välkomnande bemötande.

Du som söker vill arbeta utifrån Reggio Emilias pedagogiska filosofi och med miljö som den tredje pedagogen. Du ser dig som en medforskande pedagog med det kompetenta barnet i fokus, där relationen utgör en viktig grund. Tillsammans med dina kollegor i arbetslaget skapar ni de bästa förutsättningarna för barnen att utveckla sitt bästa jag.

Vi tillämpar löpande rekrytering. Tillträde enligt överenskommelse.

Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-09-04

Referensnummer

2022/1060

Kontaktperson(er)

  • Anna Johansson, 046-3594656

Facklig(a) företrädare

  • Linda Johansson, Lärarförbundet, 046-3593940

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?