Länk till startsidan

Familjebehandlare till MST-teamet

Socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

Socialförvaltningens Resursenhet Barn och Unga, söker en MST terapeut till vårt MST team, då en av våra terapeuter går vidare till annan tjänst. Inom enheten arbetar totalt 30 medarbetare, uppdelade i sju team med ett antal beprövade metoder inom familjebehandling så som Familjebehandling med Marte Meo, FFT, DBT, samordning, gruppverksamheter, vägledningssamtal samt förebyggande arbete.

MST-teamet Lund består av tre terapeuter och en teamledare och har funnits i Lund sedan 2014. Teamet är ett av sju MST-team i Sverige och har regelbunden kontakt och samarbete med både MST services (USA) men framför allt med nätverket MST Sverige.

Multisystemisk Terapi (MST) är en evidensbaserad öppenvårdsinsats som vänder sig till familjer med barn och ungdomar mellan 10 till 18 år med allvarliga beteendeproblem som exempelvis kriminalitet, missbruk, skolproblematik, aggressivitet och som riskerar att placeras utanför hemmet.

Arbetsuppgifter

Som MST-terapeut arbetar du utifrån en systemisk förståelse av de beteenden som den unga personen remitterats för. Med vårdnadshavarna som huvudsakliga samarbetspartners arbetar du för att få till förändringar i den unga personens viktigaste sammanhang. Utöver familjen är skola, fritidsverksamheter och polis viktiga samarbetspartners i förändringsarbetet. Tillsammans med teamledare och MST-konsulent ansvarar du för att arbetet i familjen sker utifrån den struktur som föreskrivs av MST-modellen. Du kommer att få en grundutbildning, veckovis handledning och konsultation samt fortlöpande vidareutbildning i MST.  Som terapeut kommer du på sikt att arbeta med fyra till fem familjer åt gången.

Arbete är fritt, flexibelt och dynamiskt. Modellen utgör tillsammans med kvalitetssäkringen och kolleger i teamet ett starkt stöd för terapeuten. Arbetet sker till största del i familjernas hem och på tider om passar dem, vilket medför flexibla arbetstider. Varje MST-terapeut har beredskap var tredje vecka eftersom någon i teamet måste vara tillgänglig för familjerna dygnet runt. Varje vecka följs behandlingen upp via skriftliga rapporter.

Organisatoriskt tillhör MST-teamet Resursenhet barn och unga. Teamledaren är ansvarig för behandlingsarbetet och enhetschefen har budget- och personalansvar för alla i teamet.

Vi söker dig som

 Vi söker dig som är utbildad socionom eller motsvarande. Erfarenhet av familjearbete samt arbete med barn och ungdomar är meriterande. Goda kunskaper i engelska, både verbalt och i skrift är ett krav då utbildning och till viss del handledning ges av den amerikanska MST-organisationen.

Vi söker en flexibel person med god samarbetsförmåga som kan arbeta strukturerat och självständigt. Det här är en möjlighet för dig som vill arbeta evidensbaserat. Det är även för dig som lockas av att jobba familjebehandlande och som ser en utmaning och glädje i att samordna familjer, deras nätverk och övriga samarbetspartners för att hjälpa ungdomen till att fortsatt kunna leva med sin familj i hemmet. Du kan göra viktiga prioriteringar i olika situationer som uppstår, ibland av akut karaktär. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Telefonintervjuer kommer att ske löpande.

Intervjuer hålls 26, 29 augusti samt 8,9 september.

Frågor om tjänsten besvaras av enhetschef Camilla Nilsson 046-359 91 24.

Mer information om MST finns på www.mst-sverige.se eller www.mstservices.com Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-28

Referensnummer

2022/1055

Kontaktperson(er)

  • Camilla Nilsson, 046-3599124

Facklig(a) företrädare

  • Lars Öst, Vision, 046-3595577
  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, 046-3598249

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?