Länk till startsidan

Stödassistent till gruppbostaden Danskavägen 18 inom Boende LSS

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

På gruppbostaden Danska vägen 18 bor det 5 brukare med varierande behov och förutsättningar, med npf som utgångspunkt. Danska vägen 18 är en av Lunds äldsta gruppbostäder med egna lägenheter och en stor fin trädgård. 

Till vår enhet söker vi nu en engagerad stödassistent för en tillsvidareanställning. Som stödassistent arbetar du med tydliggörande pedagogik och tar ett stort ansvar för att brukarna ska få det stöd som de behöver.

 

Arbetsuppgifter

I arbetet som stödassistent kommer du att:

Planera och stötta/hjälpa våra brukare i att klara aktiviteter i vardagen. Det kan bland annat innebära att stötta vid städning, matlagning, omvårdnad, personlig hygien, läkemedelshantering, kultur-och fritidsaktiviteter.

I din roll ingår även att planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet.
Samverka med anhöriga, gode män/förvaltare och andra aktörer i samhället.

Du kommer att arbeta oregelbundna tider, journätter och helg. Heltidsmått 36,33 timmar/vecka, 12-veckorsschema.

Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik.

Tillsammans med trevliga och engagerade kollegor gör du skillnad varje dag.

 

Vi söker dig som

Har godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Har erfarenhet av och/eller teoretisk kunskap om autism eller erfarenhet av att arbeta som stödassistent inom LSS.

Det är meriterande om du har kunskap om att arbeta med tydliggörande pedagogik, lågeffektivt bemötande och psykiatriska diagnoser.

Som person behöver du vara initiativtagande, serviceinriktad och ha problemlösande analysförmåga.

 

Övrigt

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag.

Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner som du kan läsa mer om här.

 

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: månadslön
Tillträde: enligt överrenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-21

Referensnummer

2022/1050

Kontaktperson(er)

  • Gitte Olsson, 0463595041

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?