Länk till startsidan

Handledare med fokus på återhämtningsinriktat förhållningssätt

Socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

Verksamhetsområde socialpsykiatri omfattas av flera verksamheter som stöd i boende, sysselsättning och arbetsrehabilitering. Verksamheternas övergripande syfte är att öka förutsättningar för återhämtning. Genom att erbjuda ett elastiskt stöd som är individuellt utformad med insatser med hög tillgänglighet, delaktighet och medbestämmande ska personer med psykisk funktionsnedsättning kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Fäladstorget 3D är ett boende för 19 brukare beläget på Norra Fäladen i Lund. Vår målgrupp är personer över 55 år med psykisk funktionsnedsättning och funktionsnedsättning till följd av långvarigt skadligt bruk och beroende. Även åldersrelaterade somatiska sjukdomar kan förekomma. 

På enheten arbetar 10 handledare dag/kväll och 4 handledare natt, och vi söker nu en medarbetare på dag och kväll, där vi har rullande schema med helgtjänstgöring 2 av 5 helger. I arbetsgruppen ingår även pedagogisk samordnare och enhetsadministratör som arbetar kontorstid. 

Vi arbetar återhämtningsinriktat och utgår från de individuella förmågorna och behoven som var och en av våra brukare har. Vi har samtida utbildningar i återhämtningsinriktat förhållningsätt och  arbetar nära Bisam (brukarinflytandesamordnare) som är anställd i vårt verksamhetsområde.

Arbetsuppgifter

Att arbeta inom Socialpsykiatrin innebär att du på ett respektfullt sätt är ett socialt och pedagogiskt stöd till personer med psykiskt funktionsnedsättning. Genom att skapa trygghet och struktur stödjer du brukaren i sin återhämtningsprocess.  

I din roll ingår att utforma genomförandeplaner tillsammans med
brukaren, göra regelbundna utvärderingar och delta i SIP. Vi samverkar brett med
exempelvis anhöriga, godemän/förvaltare och vårdgrannar. Ditt dagliga arbete utgår från var brukares individuella genomförandeplan, vilket innebär t ex städning, matlagning och inköp. Du motiverar till aktivitet och sysselsättning, både i och utanför boendet, för att bryta isolering. Arbetsuppgifterna kan även omfatta ADL och omvårdnad. 

Läkemedelshantering och regelbunden dokumentation ingår i ditt arbete hos oss.

Till din hjälp i ditt arbete som handledare har du bland annat en pedagogisk samordnare, en enhetsadministratör och ett arbetslag med kollegor som stöttar och stärker varandra.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har studerat YH med inriktning socialpsykiatri, socialpedagog, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Har du dessutom utbildning i återhämtningsinriktat förhållningssätt är det meriterande.

Du behöver ha kunskaper i social dokumentation och om du tidigare arbetat i systemet Pro Capita IFO är det meriterande.

Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet inom socialpsykiatri och goda kunskaper om målgruppen. Du behöver ha god förmåga till samverkan, att skapa struktur, planera och ta ansvar. Du är ödmjuk, tydlig och ser alla människors lika värde.

Vi erbjuder dig

en utvecklande tjänst med många samarbetsytor där du ges möjlighet att påverka. Under kommande år erbjuds du återhämtningsinriktad handledning.

Vi månar om varandra, vår arbetsmiljö och vår hälsa och vi har friskvårdsbidrag, som vi gärna ser att du nyttjar. Här kan du läsa mer om vad Lunds kommun erbjuder dig som anställd: Förmåner för dig som medarbetare

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: månadslön
Tillträde: efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-27

Referensnummer

2022/1048

Kontaktperson(er)

  • Fredrik Svensson, 046-3594725

Facklig(a) företrädare

  • Vision, vision.lund@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?