Länk till startsidan

Stödassistenter inom boende LSS till Sankt Hans Gränd 1G

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Område 16 inom boende LSS omfattar 3 stycken grupp- och servicebostäder. Boendena är geografiskt närbelägna på Norra Fäladen i Lund med närhet till busshållplats, vårdcentral och mataffär. Sankt Hans Gränd 1G är en nystartad gruppbostad där det bor 6 brukare. Verksamheten behöver till hösten utöka sin personalstyrka och därför söker vi nu en stödassistent till vårt positiva och engagerade arbetslag. Vi söker också en medarbetare till ett vikariat på 6 månader med start i mitten på september.

Uppdraget innebär att du får vara med utveckla verksamheten du arbetar på med allt vad det innebär vad gäller arbetssätt, metoder, rutiner mm. Du kommer att få möjlighet att tillsammans med brukare, anhöriga/företrädare och pedagoger att skapa förutsättningar för ett så självständigt och aktivt liv utifrån den enskildes önskemål och förmåga.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består i att ge brukarna individuellt stöd i den dagliga livsföringen och personliga utvecklingen genom att arbeta tydliggörande, ge brukarna en förutsägbarhet och skapa struktur i brukarnas vardag. Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuella förmågor och satta mål. Detta så att de kan vara så självständiga som möjligt.

Exempel på arbetsuppgifter som förekommer är att stötta vid städning, matlagning, personlig hygien, läkemedelshantering, kultur-och fritidsaktiviteter. I din roll ingår även att planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet. Samverka med anhöriga, gode män/förvaltare och andra aktörer i samhället.

Du planerar ditt arbete tillsammans med den person du stöttar, och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag. Det krävs det att du har bra samarbetsförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in våra brukare. Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik. Du kommer att jobba med lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativa kommunikationssätt.

Vi söker dig som

  • Vi söker dig som har godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

  • Du har erfarenhet av att arbeta med och/eller teoretisk kunskap om psykisk ohälsa.

  • Du har erfarenhet av att arbeta med och/eller teoretisk kunskap om att bemöta personer med autism.

  • Det är meriterande om du har kunskap kring lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.

  • Som person behöver du vara flexibel, strukturerad och bra på att bygga relationer.

  • Du behöver goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt datorvana.

  • Körkort är önskvärt.

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-31

Referensnummer

2022/1040

Kontaktperson(er)

  • Ludvig Oldbring, 046-3596536
  • Amanda Virtanen, 046-3597269

Facklig(a) företrädare

  • Kommunal, 010-4427936

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?