Länk till startsidan

Stödassistent till servicebostaden Arkivgatan 7e

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Verksamhetsområdet Boende LSS ansvarar för att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv. Till verksamhetsområdet hör i dagsläget 45 grupp- och servicebostäder.

Arkivgatan 7E är ett serviceboende för 10 brukare som behöver stöd och hjälp i vardagen för att bli delaktiga i aktiviteter både i och utanför boendet. Till verksamheten söker vi nu en stödassistent till en tillsvidaretjänst.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent på Arkivgatan 7E är din uppgift att ge brukarna individuellt stöd i den dagliga livsföringen genom att arbeta tydliggörande, ge brukarna en förutsägbarhet och skapa struktur i brukarnas vardag. Du stimulerar till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuellt satta mål. Detta för att de ska kunna vara så självständiga som möjligt.

Exempel på arbetsuppgifter som förekommer i rollen som stödassistent är att stötta vid städning, matlagning, personlig hygien, läkemedelshantering, planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet. Du kommer även samverka med föräldrar, anhöriga och gode män/förvaltare.

Du planerar ditt arbete tillsammans med den du stöttar och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag.

Som stödassistent arbetar du dag, kväll, sovande jour och varannan helg.

Vi söker dig som

  • Har godkända betyg från Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

  • Det är ett krav för tjänsten att du har erfarenhet och kunskap om funktionsnedsättning och autism.

  • Vi vill att du har kunskap om och har arbetat med lågaffektivt bemötande.

  • Vidare krävs att du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt god datorvana.

  • Som person är du strukturerad, flexibel och har förmågan att skapa goda relationer. Du har fokus på våra brukares önskemål och behov och strävar efter att göra vardagen meningsfull för dem.

Övrigt

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner som du kan läsa om här.

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-19

Referensnummer

2022/1037

Kontaktperson(er)

  • Ludvig Oldbring, rekryteringskonsult, 046-3596536
  • Angelika Luxander, enhetschef, 046-3596210

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?