Länk till startsidan

IT Solutions Manager - Automation & Integration

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Om oss

Brinner du för automation samt har en önskan om att jobba med att automatisera manuella processer som verkligen gör skillnad för samhället? Lunds kommun söker nu en IT Solutions Manager (Systemförvaltare) för Automation & Integration, med placering i Lunds kanske snyggaste kontorsmiljö centralt vid Lunds station. Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka och en arbetsplats med stark laganda!

IT- och digitaliseringsavdelningen bedriver strategiskt utvecklingsarbete, ansvarar för IT-infrastrukturen, kommungemensamma tjänster och systemutveckling. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. På IT- och digitaliseringsavdelningen arbetar idag cirka 50 medarbetare.

Hos oss pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska system. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter. Hos oss får du möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL för att säkerställa en god kvalitet i vår leverans. Vårt goda arbetsklimat och fokus på balans mellan arbetsliv och privatliv gör att vi dessutom har roligt på jobbet.Arbetsuppgifter

Lunds kommun arbetar sedan tre år tillbaka aktivt med att automatisera så många verksamhetsprocesser som möjligt för att frigöra tid och minska de administrativa uppgifterna och säkerställa en högre servicegrad gentemot våra medborgare. Vi har en väletablerad och uppskattad förmåga inom RPA (den välrenommerade s.k. Robotfabriken) och vi är nu i startgroparna att ta ett samlat grepp inom integration och API-hantering för att ytterligare förstärka vår automationskapacitet. Du kommer ha en bred och oerhört spännande roll både i att driva robotfabriken vidare och i etablerandet av nya tekniker.

Du trivs med att arbeta innovativt och nytänkande. Tjänsten innefattar förvaltningsstyrning och ett sammanhållande ansvar för leverans av tjänster rörande automation och integration både ur ett dagligt operativt perspektiv såväl som ur ett mer långsiktigt strategiskt perspektiv. För att lyckas i rollen trivs du med att ta stort eget ansvar och driva aktiviteter från start till mål.

I tjänsten ingår bland annat projektledning i implementationen av beslutade handlingsplaner samt aktiviteter inom ansvarsområdet. Du kommer att bli ansiktet ut mot verksamheten där du genom presentationer och workshops förklarar nyttan och lyhört samlar in behov och krav på nya lösningar.

Vi befinner oss i en förändringsfas och omfattande initiativ har tagits kring att etablera en strukturerad förvaltningsorganisation. Här spelar Systemförvaltaren en central roll både när det gäller förvaltning och utveckling av sitt teknikområde. Ansvaret i rollen är brett och innefattar:

 • Förvaltningsansvar för tekniska områden och tjänster inom området automation
 • Etablera och underhålla kontakt med intressenter inom våra elva verksamhetsområden för att identifiera och prioritera automationsinitiativ
 • Agera produktägare och kravställa identifierade automationsinitiativ, underhåll av backlogen och kommunicera denna på ett tydligt sätt till utvecklingsteamet
 • Marknadsföra automationsområdet och inspirera våra verksamheter att våga prova nya vägar med digital teknik
 • Identifiera risker och säkerställ att vi har en väl fungerande drift och förvaltning av vår tekniska miljö samt livscykelhantering av våra befintliga automationer
 • Följ upp effektmål och KPI'er och kommunicera till ledning hur det går för våra automationsinitiativ
 • Kontinuerligt jobba med att effektivisera vårt arbete med automation samt driva det strategiska arbetet för att säkerställa en långsiktigt hållbar automationsförmåga, t.ex. genom införande av nya tekniker och arbetssätt
 • Underhålla kontakten med våra leverantörer och partners inom området
 • Agera projektledare i utvecklingen inom tjänsteområdet
 • Omvärldsbevakning
 • Utveckling och framtagning av policys, riktlinjer och dokumentation kopplat till ansvarsområdet
 • Säkerställa att de lösningar som tas fram uppfyller kraven på säkerhet och integritetVi söker dig som

Vi söker dig som är positiv, drivande, ansvarsfull, strukturerad och systematisk. Du är lyhörd och socialt kompetent för att kunna bemöta kunder och samarbeta med olika intressenter, både internt och externt. Du har ett analytiskt förhållningssätt med förmåga till självständig problemlösning för att säkra en stabil och bra användarmiljö.

Du är en nyfiken person som kontinuerligt underhåller din kunskap. Du har förmåga att se på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser samt en förmåga att arbeta bra med komplexa frågor. Vidare är du en initiativtagande person som har förmågan att kommunicera komplexa lösningar på en hög nivå för kunder och beställare.

Vi ser att du som söker har gedigen erfarenhet inom systemförvaltning eller teknisk projektledning i en större miljö. Du ser dig själv som generalist men har ändå mycket god förståelse för berörda teknikområden.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har högskoleexamen inom IT/systemvetenskap eller eftergymnasial utbildning inom IT och minst 3 års erfarenhet som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren.

Du talar och skriver svenska obehindrat samt har lätt för att sätta dig in i olika IT-system.

Det är meriterande om du har kompetens inom:

 • Erfarenhet av att arbeta med RPA-plattformen (gärna UiPath)
 • Erfarenhet av API-hantering och integration
 • Erfarenhet av att arbeta med verksamhetsanalyser
 • Erfarenhet att driva processkartläggningar
 • Kunskaper inom kravställning
 • Bra på att etablera och underhålla ett stort kontaktnät
 • Erfarenhet av agil utvecklingsmetodik Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-14

Referensnummer

2022/1031

Kontaktperson(er)

 • Svjetlana Babic Madsen Chef It-Förvaltning, 046-3594462

Facklig(a) företrädare

 • Cecilia Åkesson, Vision, 046-3597039

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?