Länk till startsidan

Objektledare

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Om oss

Brinner du för Infrastruktur samt har en önskan om att jobba med att utveckla samhällsviktiga funktioner? Lunds kommun söker nu en Objektledare för infrastrukturlösningar inom identitet, nätverk, server och säkerhet med placering i Lunds kanske snyggaste kontorsmiljö centralt beläget vid Lunds station. Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka och en arbetsplats med stark laganda!

IT- och digitaliseringsavdelningen bedriver strategiskt utvecklingsarbete, ansvarar för IT-infrastrukturen, kommungemensamma tjänster och systemutveckling. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. På IT- och digitaliseringsavdelningen arbetar idag cirka 50 medarbetare.

Hos oss pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska system. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter. Hos oss får du möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL för att säkerställa en god kvalitet i vår leverans. Vårt goda arbetsklimat och fokus på balans mellan arbetsliv och privatliv gör att vi dessutom har roligt på jobbet.Arbetsuppgifter

Som objektledare inom infrastrukturområdet får du en bred och spännande roll. Du bidrar med din expertis och tar en aktiv roll i vidareutveckling med fokus på säkerhet och tillgänglighet. Du trivs med att arbeta innovativt och nytänkande. Tjänsten innefattar förvaltningsstyrning och ett sammanhållande ansvar för leverans av tjänster inom verksamhetsområdet Infrastruktur både ur ett dagligt operativt perspektiv såväl som ur ett mer långsiktigt strategiskt perspektiv.

Vi befinner oss i en förändringsfas och omfattande initiativ har tagits kring att etablera en strukturerad förvaltningsorganisation. Här spelar objektledaren en central roll både när det gäller förvaltning och utveckling av sitt tjänsteområde. Ansvaret i rollen är brett och innefattar:

 • Övergripande ansvarig för planering, prioritering, uppföljning och utvärdering av aktiviteter såsom utveckling av ny funktionalitet, rättningar, incidenter och problem relaterade till förvaltningsområdet
 • Säkerställa att förvaltningsaktiviteter bedrivs i enlighet med fastställda processer, rutiner, riktlinjer och direktiv
 • Delta i koordineringsaktiviteter med andra objektledare, linjechefer, förvaltningsledare och interna samt externa grupperingar
 • Fånga och formulera krav ur ett verksamhetsperspektiv
 • Förvaltningsansvar för tekniska områden och tjänster
 • Beskriva målarkitektur och ta fram roadmap
 • Driva utvecklingen inom Infrastruktur framåt i linje med verksamhetsbehoven
 • Omvärldsbevakning
 • Verksamhetsanalyser
 • Driva större infrastrukturprojektVi söker dig som

För att lyckas i rollen trivs du med att ta stort eget ansvar och driva aktiviteter från start till mål. Du har ett strukturerat arbetssätt och kan leda ditt team och utvecklingsprojekt som involverar flera teammedlemmar.

Du är lyhörd och socialt kompetent för att kunna bemöta kunder och samarbeta med olika intressenter, både internt och externt. Du har ett analytiskt förhållningssätt med förmåga till självständig problemlösning för att säkra en stabil och bra användarmiljö.

Du är en person som kontinuerligt underhåller din kunskap. Du har förmåga att se på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser samt en förmåga att arbeta bra med komplexa frågor. Vidare är du en initiativtagande person som talar klart och engagerat.

Vi ser att du som söker har gedigen erfarenhet inom ledarskap i en större miljö. Du ser dig själv som generalist men har ändå mycket god förståelse för berörda teknikområden.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har högskoleexamen inom IT/systemvetenskap eller eftergymnasial utbildning som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren.

Du har minst 5 års erfarenhet av objektledning och projektledning.

Det är starkt meriterande om du är utbildad inom ITIL eller PM3 samt har erfarenhet av större migrerings- och uppgraderingsprojekt.

Du talar och skriver svenska obehindrat samt har lätt för att sätta dig in i olika IT-system.

Det är meriterande om du har kompetens inom:

 • Erfarenhet av att arbeta med verksamhetsanalyser
 • Erfarenhet att driva processkartläggningar
 • Kunskaper inom kravställning
 • Kunskaper inom nätverk (Cisco)
 • Kunskaper inom säkerhet/publicering (Firewall)
 • Kunskaper inom identitet (AD) Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-14

Referensnummer

2022/1030

Kontaktperson(er)

 • Svjetlana Babic Madsen Chef It-Förvaltning, 046-3594462

Facklig(a) företrädare

 • Cecilia Åkesson, Vision, 046-3597039

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?