Länk till startsidan

IT-Solutions Manager - Mobilitet Intune

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Om oss

Är du en nyfiken och driven person som brinner för digitalisering, smartare arbetssätt och tycker om att arbeta tillsammans med andra? Är du dessutom en vass på M365-sviten? Då är detta en tjänst för dig! Lunds kommun söker nu en IT Solutions Manager (Systemförvaltare) för mobilitet inom M365 med placering i Lunds kanske snyggaste kontorsmiljö centralt beläget vid Lunds station. Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka och en arbetsplats med stark laganda!

 

IT- och digitaliseringsavdelningen bedriver strategiskt utvecklingsarbete, ansvarar för IT-infrastrukturen, kommungemensamma tjänster och systemutveckling. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. På IT- och digitaliseringsavdelningen arbetar idag cirka 50 medarbetare.

Hos oss pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska system. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter. Hos oss får du möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL för att säkerställa en god kvalitet i vår leverans. Vårt goda arbetsklimat och fokus på balans mellan arbetsliv och privatliv gör att vi dessutom har roligt på jobbet.Arbetsuppgifter

Som systemförvaltare (IT Solutions Manager) för mobilitet inom M365 får du en bred och spännande roll. Vi befinner oss just nu i en införandefas av M365 för att förbättra och utveckla kommunens digitala samarbetsförmåga och mobilitet. Initialt införs Teams med underliggande funktioner - en modern samarbetsplattform som hela tiden växer och utvecklas med ny funktionalitet och nya möjligheter.

I din roll kommer du att aktivt arbeta med säkra att verksamheterna får ut största möjliga nytta av införandet men också arbeta mer långsiktigt för att implementera fler funktioner inom M365-sviten. Tjänsten innefattar förvaltningsstyrning och ett sammanhållande ansvar för leverans av de tjänster som området omfattar, både ur ett dagligt operativt perspektiv såväl som ur ett mer långsiktigt strategiskt perspektiv.  För att lyckas i rollen trivs du med att ta stort eget ansvar och driva aktiviteter från start till mål.

Ansvaret i rollen är brett och innefattar:

 • Förvaltningsansvar för tjänsterna inom området mobilitet
 • Roadmap och långsiktig planering
 • Samordna aktiviteter och resurser
 • Dialog och nära samarbete med kunder för att stötta verksamhetens användning av programmen på bästa sätt
 • Samverkan med externa leverantörer
 • Utbildningar och viss funktionssupport
 • Omvärldsbevakning
 • Delta i utveckling och framtagning av policys, riktlinjer och dokumentation kopplat till områdetVi söker dig som

Vi söker dig som är positiv, drivande, ansvarsfull, strukturerad och systematisk. Du är lyhörd och socialt kompetent för att kunna bemöta kunder och samarbeta med olika intressenter, både internt och externt. Du har ett analytiskt förhållningssätt med förmåga till självständig problemlösning för att säkra en stabil och bra användarmiljö

Du är en person som kontinuerligt underhåller din kunskap. Du har förmåga att se på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser samt en förmåga att arbeta bra med komplexa frågor. Vidare är du en initiativtagande person som talar klart och engagerat.

Vi ser att du som söker har mycket god kunskap inom EMM mobilhantering och systemförvaltning eller projektledning i en större miljö.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har högskoleexamen inom IT/systemvetenskap eller eftergymnasial utbildning inom IT och minst 3 års erfarenhet som bedöms relevant av arbetsgivaren.

Det är starkt meriterande om du är utbildad inom ITIL eller PM3 samt har erfarenhet av större migrerings- och uppgraderingsprojekt.

Du talar och skriver svenska obehindrat samt har lätt för att sätta dig in i olika IT-system.

Det är meriterande om du har kompetens inom:

 • PM3 eller ITIL
 • God kunskap om och erfarenhet av kommunal verksamhet
 • Erfarenhet av mobilhantering i Intune (MDM, MAM)
 • Kunskaper av Azure AD
 • Kunskaper inom kravställning och förändringsledning Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-14

Referensnummer

2022/1029

Kontaktperson(er)

 • Svjetlana Babic Madsen Chef It-Förvaltning, 046-3594462

Facklig(a) företrädare

 • Cecilia Åkesson, Vision, 046-3597039

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?