Länk till startsidan

Arbetsterapeut Hemvården yngre

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Hos oss får du arbetsglädje, meningsfullhet och god introduktion som anpassas efter dina tidigare erfarenheter, regelbunden kompetensutveckling, yrkesspecifika- och tvärprofessionella nätverksträffar och möjlighet att arbeta med utveckling av välfärdsteknologi. Vi är ett tajt gäng kollegor som är snälla mot varandra och tar väl hand om varandra. Titta gärna på länken nedan.

Klicka gärna här för ett möte med vår medarbetare Fanny.

Vi är en samlad organisation för hemsjukvårdsansvar inom LSS, hemvården yngre och korttid-/växelvårdsenheten Lunds kommun. Hos oss arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter, sjuksköterskor, enhetsadministratör och chef. Vi utgår från Stora Södergatan i Lund.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut hos oss inom hemvården yngre är du med och skapar viktiga förutsättningar för patienter i åldrarna 20 – 65 år att leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt genom bland annat träning, rehabilitering och hjälpmedelsförskrivning. I tjänsten möter du patienter med varierande vårdbehov. Vissa träffar du en kort period, vissa har behov av en långvarig kontakt med mycket insatser. Du arbetar tillsammans med chef, omvårdnadspersonal, personliga assistenter och legitimerade kollegor i ditt dagliga arbete.

Din arbetsdag startar på kontoret med dina närmaste kollegor, och fortskrider sedan med besök hos dina patienter i deras bostäder. Du kommer även medverka vid planering och utskrivning från sjukhuset via ”mina planer”. Du kan själv vara med och påverka upplägget av din arbetsdag som till exempel när du träffar patienter eller när du är inne på kontoret och utför administrativa uppgifter.

Du förskriver en variation av kognitiva och fysiska hjälpmedel utifrån patientens behov.  Vi dokumenterar i Procapita och vid behov delegerar och ordinerar vi träning via Appva.

Arbetstid måndag – fredag dagtid.


Vi söker dig som

Är en entusiastisk legitimerad arbetsterapeut med intresse för målgrupperna. Gillar du, liksom vi, utveckling, meningsfulla arbetsuppgifter och att man är snäll och tar hand om varandra – då vill vi se din ansökan idag! Vi välkomnar både dig som erfaren kollega och som nyexaminerad att söka tjänsten. Du har god förmåga att samarbeta och att vara kreativ i ditt arbete. För att matcha oss i teamet är du lyhörd, lösningsfokuserad, flexibel, engagerad och tar tillvara på patienternas delaktighet och styrkor. Du tycker det är roligt med förändringar och utmaningar.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Körkort för personbil krävs.

Löpande urval tillämpas från den 15 augusti. Välkommen med din ansökan!

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Antal tjänster

3

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-28

Referensnummer

2022/1023

Kontaktperson(er)

  • Cecilia Persson, Rekryteringskonsult, 046-3596648
  • Inesa Fejzic, Enhetschef, 046-3596486

Facklig(a) företrädare

  • Sara Bergqvist, Sveriges Arbetsterapeuter, 046-3596727

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?