Länk till startsidan

HR-strateg inom lönebildning, förhandling och samverkan, Lunds kommun

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Vi söker HR-strateg till kommunkontoret som med mod och handlingskraft vill fortsätta att i samarbete med andra utveckla och driva våra centrala huvudprocesser.

Har du längre arbetslivserfarenhet av både strategiska och operativa HR-frågor med särskild inriktning mot lönebildning, arbetsrätt, förhandling och facklig samverkan? Då kan det vara dig vi söker!

Vi söker en erfaren HR-strateg som kan förstärka, driva och utveckla enhetens kompetens inom lönebildning, arbetsrätt, fackliga förhandlingar och samverkan. Du blir en del av ett engagerat och prestigelöst team som tillsammans driver och utvecklar kommunens HR-processer i nära kontakt med verksamheterna. Våra ledord Lyssna, Lära, Leda skall genomsyra allt vi gör, allt i syfte att skapa Ett Lund.

Om oss
Du ingår i kommunkontorets HR-avdelning som ansvarar för kommungemensamma HR-frågor och du rapporterar till förhandlingschefen. Du har ett nära samarbete med kollegor på andra avdelningar på kommunkontoret, med HR-medarbetare på förvaltningarna och med fackliga företrädare. Som HR-strateg ingår du i ett team som stödjer kommunstyrelsens ledning i uppdraget att utveckla och följa upp kommunens gemensamma arbetsgivarpolitik.

Du erbjuds ett omväxlande och utvecklande arbete där du får möjlighet att påverka och göra skillnad tillsammans med engagerande kollegor. Du kommer att ha din arbetsplats på vårt moderna aktivitetsbaserade kontor, precis i anslutning till Lunds tågstation.

Arbetsuppgifter
Inom det lönepolitiska området ansvarar du för att driva och utveckla lönebildning inom Lunds kommun. Du är aktiv i arbetet kring löneöversyn, gemensamma utvecklingsarbeten och utbildningar avseende lönebildningsfrågor samt utveckling av styrningen av lönepolitiken.
Inom området avtal och förhandlingar stödjer du och övriga kollegor förvaltningarnas HR-avdelningar samt kommunledningen i avtals- och arbetsrättsliga frågor till exempel genom utbildning, rådgivning och olika typer av förhandlingar. Inom området facklig samverkan arbetar du med att följa upp, ge förslag till utveckling av samverkan i kommunen, driva och delta i partsgemensamma utvecklingsgrupper samt med utbildning och konsultation inom området.
Vårt förhållningssätt inom gruppen och i kommunen är att vi genom samarbete lyckas med helheten – uppdraget kan därför tidvis breddas beroende av dina erfarenheter och kompetens.

Vi söker dig som
har lägst kandidatexamen från programmet för personal- och arbetslivsfrågor eller motsvarande högskoleutbildning och med flera års erfarenhet av konsultativt HR-arbete. För tjänsten vill vi därtill att du har erfarenhet av arbete på övergripande nivå inom arbetsrätt, lönebildning eller samverkan. Din förhandlingsvana är god och du arbetar för att skapa och bibehålla goda relationer med fackliga organisationer och företrädare. Du har relevant arbetslivserfarenhet från offentlig verksamhet/politiskt styrd organisation, och har du goda kunskaper om lagar och avtal inom kommunal/offentlig verksamhet är detta meriterande. 

Vidare har du praktisk erfarenhet av löneöversynsarbete, lönebildning och facklig samverkan.
Uppdraget kräver en personlig mognad och integritet med praktisk erfarenhet av att leda, utveckla och tillgängliggöra gemensamma processer. Din samarbets- och initiativförmåga är mycket god och du kan målmedvetet och självständigt driva frågor.

Dina kunskaper är goda i svenska såväl i tal och skrift precis som din förmåga att anpassa kommunikationen utifrån målgrupp. Du är även bekväm med att tala inför en större grupp.
Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du samarbetar bra med andra människor och du löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi erbjuder dig

en utvecklande tjänst med många samarbetsytor där du ges möjlighet att påverka såväl form som innehåll. Vi månar om varandra, vår arbetsmiljö och hälsa och vi har friskvårdsbidrag, som vi gärna ser att du nyttjar. Här kan du läsa mer om vad Lunds kommun erbjuder dig som anställd: Förmåner för dig som medarbetare

Om rekryteringen

Vi kommer att erbjuda första urvalsintervjuer digitalt via Teams den 22 och 26 augusti (fm) och samt slutintervjuer på plats den 30 augusti (em) och vi ber dig därför planera din tillgänglighet.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-21

Referensnummer

2022/1011

Kontaktperson(er)

  • Magnus Dahlberg, enhetschef arbetsgivarenheten, magnus.dahlberg@lund.se
  • Kristin Johansson, HR-strateg (semester till14/8), kristin.johansson@lund.se

Facklig(a) företrädare

  • Vision, vision.lund@lund.se
  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, gregorio.macario@lund.se046-3588249

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?