Länk till startsidan

Ingenjör, tidiga skeden, Tekniska förvaltningen, Lunds kommun

Tekniska förvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På tekniska förvaltningen blir du en del av samhällsbyggnadsprocessen. Vi hanterar kommunens markinnehav och arbetar strategiskt med exploatering och fastighetsutveckling. Våra medarbetare utvecklar, bygger och sköter stadens gator, torg, parker och naturområden. Vi skapar förutsättningar för hållbart resande och plats för möten, lek och fritid, och vi ansvarar även för kommunens färdtjänstverksamhet.

Lund är en regional motor med internationell profil och stark utvecklingskraft. Staden ska växa hållbart och flera större stadsbyggnadsprojekt pågår. Med pågående tillväxttakt kan Lunds kommun komma att ha nära 160 000 invånare år 2035, jämfört med dagens cirka 127 000. 

Brunnshög, Kunskapsstråket, stadskärnan, Västerbro, Råbylund, Källby och Stångby är kommunens större områden för hållbar och attraktiv stadsutveckling. Kring Lund C, som redan idag har fjärde flest resenärer i landet och en stark resandeökning, pågår också planering för att utveckla stationsområdet. Viktiga utgångspunkter i kommunens planering är att i första hand växa inifrån och ut genom att bygga tätare och att växa så att det är möjligt för många att gå, cykla och åka kollektivt och på så sätt växa hållbart. 

I den här rollen arbetar du brett som rådgivare i tekniska frågor i stadsutvecklingsprojekt och detaljplaneprocesser och med många kontaktytor.

Vill du vara med och driva Lunds expansiva utveckling?

På Tekniska förvaltningen blir du en del av samhällsbyggnadsprocessen. Vi hanterar kommunens markinnehav och arbetar strategiskt med exploatering och fastighetsutveckling. Våra medarbetare utvecklar, bygger och sköter stadens gator, torg, parker och naturområden. Vi skapar förutsättningar för hållbart resande och plats för möten, lek och fritid, och vi ansvarar även för kommunens färdtjänstverksamhet.

För att genomföra denna utvecklingsresa behöver vi förstärka vår organisation på tekniska förvaltningen inom projektledning, exploatering, planering i tidiga skeden, masshantering mm. 

Om oss
Trafik- och mobilitetsenheten är en del av gatu- och trafikavdelningen på Tekniska förvaltningen. Gatu- och trafikavdelningen har ett brett verksamhetsområde, alltifrån medverkan i stadsutvecklingsprojekt och detaljplaneprocesser till drift och underhåll av gång- och cykelvägar, gator och torg, utveckling av dagens transportsystem, trafikplanering och mobility management.
Du kommer ha din hemvist på enheten Trafik & Mobilitet, som består av två ingenjörer i tidiga skeden, fem trafikingenjörer och tre trafikhandläggare med fokus på hållbart resande. Vi är ett kompetent och bra gäng med god sammanhållning. Tillsammans arbetar vi för att utveckla verksamheten och Lunds kommun.

Om rollen
Som ingenjör i tidiga skeden kommer du arbeta i stadsutvecklingsprojekt och detaljplaneprocesser och vara tekniskt kunnig i frågor som gatubyggnad, dagvatten, skyfall, massbalansering, höjdsättning, ledningssamordning, trafikutformning med mera. Du kommer att ha rollen som rådgivare i tekniska frågor, där du samarbetar med exploateringsledare, stadsplanerare, ledningsägare och andra aktörer, genomför egna tekniska utredningar samt handlar upp och beställer de tekniska utredningar som behövs för att driva processerna framåt.
Tjänsten är bred och det är viktigt att kunna se frågeställningarna i ett helhetsperspektiv samt ha god kännedom och erfarenhet av den kommunala planeringsprocessen.

Du har flerårig erfarenhet av kommunalteknik och kommunala planeringsprocesser och en god förmåga att se helheten. Du har stor förmåga att kunna samordna och samarbeta med olika professioner för att nå bästa möjliga lösning och kan uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket.

Du har sannolikt en akademisk utbildning exempelvis civilingenjör inom väg- och vatten eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Placering
Kristallen. Du sitter i kontorslandskap i moderna lokaler hos tekniska förvaltningen, Lunds kommun. Möjlighet till distansarbete finns.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via www.maquire.se senast 24 augusti, ansöker gör du via denna länk, https://maquire.se/lediga-jobb/209994.

Vänta inte med att höra av dig om du är intresserad, vi följer upp efter hand. Om du har frågor, kontakta Gunilla Thulin 0735-499900 (gunilla.thulin@maquire.se) eller Catharina Sjögren 0706-034231 (catharina.sjogren@maquire.se). Det går bra att kontakta oss utanför ordinarie kontorstid och under semestertid.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-24

Referensnummer

2022/1007

Kontaktperson(er)

  • Gunilla Thulin, Maquire, 0735-499900(gunilla.thulin@maguire.se)
  • Catharina Sjögren, Maquire, 0706-034231(catharina.sjogren@maquire.se)

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?