Länk till startsidan

Mark- och exploateringsingenjör, Tekniska förvaltningen, Lunds kommun

Tekniska förvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På tekniska förvaltningen blir du en del av samhällsbyggnadsprocessen. Vi hanterar kommunens markinnehav och arbetar strategiskt med exploatering och fastighetsutveckling. Våra medarbetare utvecklar, bygger och sköter stadens gator, torg, parker och naturområden. Vi skapar förutsättningar för hållbart resande och plats för möten, lek och fritid, och vi ansvarar även för kommunens färdtjänstverksamhet.

Lund är en regional motor med internationell profil och stark utvecklingskraft. Staden ska växa hållbart och flera större stadsbyggnadsprojekt pågår. Med pågående tillväxttakt kan Lunds kommun komma att ha nära 160 000 invånare år 2035, jämfört med dagens cirka 127 000. 

Brunnshög, Kunskapsstråket, stadskärnan, Västerbro, Råbylund, Källby och Stångby är kommunens större områden för hållbar och attraktiv stadsutveckling. Kring Lund C, som redan idag har fjärde flest resenärer i landet och en stark resandeökning, pågår också planering för att utveckla stationsområdet. Viktiga utgångspunkter i kommunens planering är att i första hand växa inifrån och ut genom att bygga tätare och att växa så att det är möjligt för många att gå, cykla och åka kollektivt och på så sätt växa hållbart. 

Som exploateringsingenjör har du självständigt ansvar och mandat att driva utveckling och förverkligande av utbyggnads- och exploateringsprojekt på kommunal och privatägd mark.

Vill du vara med och driva Lunds expansiva utveckling?

På Tekniska förvaltningen blir du en del av samhällsbyggnadsprocessen. Vi hanterar kommunens markinnehav och arbetar strategiskt med exploatering och fastighetsutveckling. Våra medarbetare utvecklar, bygger och sköter stadens gator, torg, parker och naturområden. Vi skapar förutsättningar för hållbart resande och plats för möten, lek och fritid, och vi ansvarar även för kommunens färdtjänstverksamhet.

För att genomföra denna utvecklingsresa behöver vi förstärka vår organisation på tekniska förvaltningen inom projektledning, exploatering, planering i tidiga skeden, masshantering mm. 

Om oss
Mark- och exploateringsavdelningen ansvarar för kommunens markreserv. Utifrån idé om exploatering initierar vi planprocess och beställer utbyggnad av kommunaltekniska anläggningar inom exploateringsområden. Under processens gång genomför vi försäljning av byggklar tomtmark för såväl verksamhets- som bostadsändamål. Vid privata exploateringar säkerställer vi kommunala intressen genom exploateringsavtal. Vi värnar om ett hållbart utnyttjande av våra markresurser.

Just nu fokuserar vi extra på att tillsammans med andra förvaltningar skapa en gemensam, sammanhållen samhällsbyggnadsprocess! Vi har många spännande projekt på gång med olika inriktning och omfattning där bostadstyp och upplåtelseform varierar. Projekten finns i Lunds tätort och också i de östra kommundelarna; Södra Sandby, Dalby, Veberöd och Genarp. Idag är vi 12 medarbetare och kommer att bli fler under året.

Om rollen
I rollen som exploateringsingenjör i Lunds kommun har du ansvar och mandat att självständigt leda och driva dina exploateringsprojekt inom projektbeställningens ramar med syfte att nå projektens uppsatta mål. Det förutsätter att du är drivande beträffande utveckling och förverkligande av utbyggnadsprojekt på kommunal mark, liksom att medverka i exploateringsprojekt på privatägd mark. En stor del av arbetet är att arbeta med förhandlingar, avtal och överenskommelser med byggherrar, fastighetsägare, ledningsdragande verk och kommunala kollegor. I rollen som exploateringsingenjör ingår att göra framställningar till nämnd om olika beslut, upprätta och följa avtal, ansvara för genomförandefrågor, budgetansvar, kvalitetssäkring och uppföljning inom de egna projekten. Du är, i egenskap av ansvarig för dina exploateringsprojekt, den som representerar avdelningen i olika frågor.

Om dig
Vi söker dig som har ett samhällsbyggnadsintresse!

Du har flera års erfarenhet från fastighetssektorn och god kännedom om exploateringsprocessen samt förhandlingsvana krävs. Du har en kommunikativ förmåga på svenska i tal och skrift. Du blir en del av en avdelning med god sammanhållning och hög trivsel. Därför är det viktigt att du tycker om att samarbeta och vara en del av ett team. Det är en fördel om du har erfarenhet och förståelse för hur en politisk styrd organisation fungerar.

Du har sannolikt en akademisk utbildning exempelvis civilingenjör inom samhällsbyggnad, väg- och vatten, lantmäteri alternativt juristexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

B-körkort är ett krav.

Placering
Kristallen. Du sitter i kontorslandskap i moderna lokaler hos tekniska förvaltningen, Lunds kommun. Möjlighet till distansarbete finns.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via www.maquire.se senast 24 augusti, ansök via denna länk, https://maquire.se/lediga-jobb/209990.

Vänta inte med att höra av dig om du är intresserad, vi följer upp efter hand. Om du har frågor, kontakta Gunilla Thulin 0735-499900 (gunilla.thulin@maquire.se) eller Catharina Sjögren 0706-034231 (catharina.sjogren@maquire.se). Det går bra att kontakta oss utanför ordinarie kontorstid och under semestertid.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-24

Referensnummer

2022/1006

Kontaktperson(er)

  • Gunilla Thulin, Maquire, 0735-499900(gunilla.thulin@maguire.se)
  • Catharina Sjögren, Maquire, 0706-034231(catharina.sjogren@maquire.se)

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?