Länk till startsidan

Drift- och underhållsansvarig, Tekniska förvaltningen, Lunds kommun

Tekniska förvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På tekniska förvaltningen blir du en del av samhällsbyggnadsprocessen. Vi hanterar kommunens markinnehav och arbetar strategiskt med exploatering och fastighetsutveckling. Våra medarbetare utvecklar, bygger och sköter stadens gator, torg, parker och naturområden. Vi skapar förutsättningar för hållbart resande och plats för möten, lek och fritid, och vi ansvarar även för kommunens färdtjänstverksamhet.

Lund är en regional motor med internationell profil och stark utvecklingskraft. Staden ska växa hållbart och flera större stadsbyggnadsprojekt pågår. Med pågående tillväxttakt kan Lunds kommun komma att ha nära 160 000 invånare år 2035, jämfört med dagens cirka 127 000. 

Brunnshög, Kunskapsstråket, stadskärnan, Västerbro, Råbylund, Källby och Stångby är kommunens större områden för hållbar och attraktiv stadsutveckling. Kring Lund C, som redan idag har fjärde flest resenärer i landet och en stark resandeökning, pågår också planering för att utveckla stationsområdet. Viktiga utgångspunkter i kommunens planering är att i första hand växa inifrån och ut genom att bygga tätare och att växa så att det är möjligt för många att gå, cykla och åka kollektivt och på så sätt växa hållbart. 

I det här jobbet ansvarar du för renhållning, vinterväghållning och grusvägunderhåll och samarbetar med kollegor och entreprenörer för ett rent, snyggt och inbjudande Lund.
Vill du vara med och driva Lunds expansiva utveckling?

På Tekniska förvaltningen blir du en del av samhällsbyggnadsprocessen. Vi hanterar kommunens markinnehav och arbetar strategiskt med exploatering och fastighetsutveckling. Våra medarbetare utvecklar, bygger och sköter stadens gator, torg, parker och naturområden. Vi skapar förutsättningar för hållbart resande och plats för möten, lek och fritid, och vi ansvarar även för kommunens färdtjänstverksamhet.

För att genomföra denna utvecklingsresa behöver vi förstärka vår organisation på tekniska förvaltningen inom projektledning, exploatering, planering i tidiga skeden, masshantering mm. 

Om oss
Enheten Väg och drift är en beställarorganisation som i huvudsak arbetar med entreprenörer och konsulter. Våra ansvarsområden omfattar flera breda verksamheter inom väghållningsområdet, drift och underhåll av gator och gång- och cykelbanor, hantering av grävningstillstånd, renhållning och vinterväghållning, gatubelysning, brokonstruktioner samt felanmälan och synpunktshantering. Lunds kommun har också fått ett helt nytt trafikslag, spårväg mellan Lund- ESS som vi ska sköta drift och underhåll på.

Vi är totalt sex personer på enheten för Väg- och drift. Enheten består av fem driftingenjörer och en enhetschef som jobbar tillsammans för att utveckla verksamheten och Lunds kommun. Enheten genomsyras av bred kompetens och en teamkänsla som bygger på tillit och glädje. Utvecklingsfrågor är viktiga för oss med mål om att ytterligare förstärka Lund som en attraktiv kommun att bo och verka i. Vi jobbar kontinuerligt med förbättringar i arbetsprocesser och i samarbete med interna och externa aktörer.

Du kommer att ingå i ett team som arbetar med att se till att vår kommun hålls i ett bra och säkert skick.

Som medarbetare hos oss blir du en del av detta utvecklingsarbete. Vi är måna om att du ska trivas tillsammans med oss. Du kommer att ha möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter inom teamet.

Om rollen
I rollen som drift- och underhållsansvarig inom området ansvarar du för renhållning, vinterväghållning och grusvägsväg inom Lunds kommun.

Du är personen som har kontakten med entreprenörerna som utför renhållning, vinterväghållning och grusvägsunderhåll på allmän platsmark. Du ska bidra med dina kunskaper tillsammans med entreprenörer för att uppnå ett rent, snyggt och inbjudande Lunds kommun. Arbetsuppgifterna innebär planering, genomförande och uppföljning av olika åtgärder tillsammans med våra entreprenörer, du ska även hantera felanmälningar.

Du kommer dessutom vara behjälplig i andra verksamheter som enheten ansvarar för om än i mindre omfattning. För att kunna strategiskt planera verksamheten på ett systematiskt sätt arbetar vi med att förbättra och utveckla GIS.

Du kommer att vara organisatoriskt placerad i Väg-och driftsenheten.

Om dig
Som person är du ansvarstagande och strukturerad och förstår vikten av dokumentation. Du är samverkansinriktad och har god förmåga att självständigt planera och prioritera ditt dagliga arbete, även i pressade situationer. Du ser förbättringspotential i verksamheten och bidrar gärna med idéer och till att vidareutveckla ditt eget arbetssätt. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Det är även meriterande att ha erfarenhet av beställarrollen och offentlig upphandling, erfarenhet av GIS samt kunskap inom entreprenadjuridik.

Vi ser gärna att du har jobbat några år inom yrket och att du har haft motsvarande arbetsuppgifter och erfarenhet av kundkontakter och service. Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet från entreprenadsidan eller om du har arbetat med något av våra verksamhetsområden tidigare som beställare eller entreprenör.

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller likvärdig kompetens med inriktning på gatudrift och är intresserad av att utveckla drift och underhåll på allmän platsmark i Lunds kommun.
B-körkort är ett krav.

Placering
Kristallen. Du sitter i kontorslandskap i moderna lokaler hos tekniska förvaltningen, Lunds kommun. Möjlighet till distansarbete finns.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via www.maquire.se senast 24 augusti du söker via denna länk, https://maquire.se/lediga-jobb/209987.

Vänta inte med att höra av dig om du är intresserad, vi följer upp efter hand. Om du har frågor, kontakta Gunilla Thulin 0735-499900 (gunilla.thulin@maquire.se) eller Catharina Sjögren 0706-034231 (catharina.sjogren@maquire.se). Det går bra att kontakta oss utanför ordinarie kontorstid och under semestertid.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-24

Referensnummer

2022/1005

Kontaktperson(er)

  • Gunilla Thulin, Maquire, 0735-499900(gunilla.thulin@maguire.se)
  • Catharina Sjögren, Maquire, 0706-034231(catharina.sjogren@maquire.se)

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?