Länk till startsidan

SvA-lärare till Vikingaskolans språkteam F-3

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Vikingaskolan är belägen på Linero, i sydöstra delen av Lund. Hos oss går 560 elever i årskurserna F - 9. Vikingaskolan kännetecknas av hög personaltäthet, bred kompetens och stort engagemang både under skoldagen och på fritids. 

Vi ser varje elev. 
Vi skapar nära relationer.
Vi ser olikheter som en tillgång.
Vi strävar efter hög måluppfyllelse för att ge alla elever goda möjligheter inför framtida studier och kommande arbetsliv. På Vikingaskolan har vi fokus på språkutvecklande arbete i alla ämnen samt på skolans kompensatoriska uppdrag. Detta syns till exempel genom satsningar på språkteam, socialpedagoger och specialpedagogisk kompetens. 

Alla på Vikingaskolan ska må bra, känna trygghet och trivas!

Arbetsuppgifter

På Vikingaskolan har vi ett språkteam som består av SvA-lärare, riktade mot varsitt stadie, F-3, 4-6 och 7-9. Vi söker nu dig som vill arbeta med SvA och språkstöttning i åldrarna F-3. Språkteamet arbetar med svenska som andraspråk i en vidgad bemärkelse i alla ämnen. Arbetet innefattar undervisning i nybörjarsvenska för nyanlända samt förstärkning i svenska för nästan nyanlända. Det innebär också språkstöd till både lärare och elever i skola och på fritids. Undervisningen kan vara i mindre grupper, i klassrummet för att repetera genomgång eller uppgift, i klassen för att skapa förkunskap inför ett arbetsområde eller som stöttning under och efter olika arbetsområde. Arbetsuppgifterna i språkteamet innebär också stöttning till lärare/elever i form av anpassat material/bildstöd/språkstöd samt studiehjälp efter skoltid.

Som medlem av språkteamet samarbetar du nära med spec-lärare och logoped i F-3 men också tillsammans med de andra medlemmarna i språkteamet 4-9. 

Vi söker dig som

Vi söker dig som är utbildad SvA-lärare med erfarenhet av yrket.

Du har en god förmåga att arbeta i team i nära samarbete med kollegor. Du har ett förhållningssätt och bemötande som fokuserar på att se möjligheter och en förmåga att utforma lösningar som gynnar alla elevers lärande. Du bör vara analytisk och ha en god förmåga att identifiera framgångsfaktorer för elevers lärande och utveckling. Du är flexibel och van vid att självständigt planera ditt arbete. Du är lösningsorienterad, positiv och har en god förmåga att se helheter. Du har ett inkluderande förhållningssätt och arbetar så att alla elever ges goda möjligheter att nå läroplanens mål. Du förväntas ha god vana att hantera moderna IKT-verktyg, vara väl insatt i kompensatoriska hjälpmedel samt ha en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete. 

Som person är du lugn och trygg. Du har god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Ett positivt förhållningssätt och flexibilitet värderas högt.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Fast lön. Ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde: Omgående

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-14

Referensnummer

2022/996

Kontaktperson(er)

  • Kate Femö Fondin, biträdande rektor, 046-3594064

Facklig(a) företrädare

  • Mikael Sjölander, Lärarförbundet, mikael.sjolander@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?