Länk till startsidan

Utredningschef/Enhetschef för Utredningsenheten, Kommunkontoret

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Om oss
Utredningsenheten är en viktig del av kommunens utvecklingsarbete och bärande i processen mot att säkerställa de politiskt prioriterade förflyttningarna. Enheten stödjer kommunens ledning både genom kvalificerade utredningar, ärendeberedning, processledning och analyser. Enheten består av 8 utredare, strateger och analytiker inom samhällsbyggnad och bolagsstyrning.

Uppdraget
I uppdraget som enhetschef kommer du tillsammans med dina medarbetare på enheten driva viktiga utvecklingsfrågor och stödja ledningen med att genomföra positionsförflyttningar. Som utredningschef är det viktigt med ett utvecklingsorienterat förhållningssätt samt en utvecklad förmåga att sätta och förmedla riktning och skapa delaktighet och få medarbetare att växa. Din uppgift blir att på ett tydligt och tryggt sätt leda självgående medarbetare och dra nytta av den samlade kunskapen hos dina kollegor. Naturligtvis även bidra med din unika erfarenhet och personlighet. 

Din bakgrund
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att verka i en politisk kontext. Som utredningschef är det naturligt att verka nära förtroendevalda och den politiska logiken. Det är avgörande att du trivs med att arbeta nära både den högsta politiska ledningen och förvaltningsledningen och är van att arbeta i komplex intressentmiljö.

Det är även centralt att du är van vid att bygga relationer och har en social färdighet med vilken du obehindrat och prestigelöst kan röra dig mellan olika sammanhang. 

Då tjänsten även innehåller ärendeberedning och utredningsarbete kräver det att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. God vana att samverka tvärsektoriellt med olika aktörer internationellt, regionalt och nationellt. 

Vi tror att du har en akademisk examen inom det samhällsvetenskapliga området, alternativt annan lämplig utbildning. Du har även dokumenterad chefs- eller ledarerfarenhet där du i din roll har erfarenhet av att leda specialister.

Ta chansen att utveckla Lunds kommun och göra en positiv skillnad tillsammans med oss! 

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-21

Referensnummer

2022/991

Kontaktperson(er)

  • Mattias Hedenrud, 046-3595035

Facklig(a) företrädare

  • Anna Nilsson, Vision, 046-3595130
  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, 046-3598249

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?