Länk till startsidan

Skolbibliotekarie till Killebäckskolan

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Killebäckskolan är en 4-9 skola vackert belägen i ett grönområde i utkanten av det natursköna Södra Sandby utanför Lund. Här finns runt 440 elever och 35 pedagoger. Större delen av skolan totalrenoverades 2010 efter en brand. Det finns goda bussförbindelser med Lund och en biltur tar ca 10 minuter. Det finns en mycket fin cykelväg mellan Lund och Södra Sandby.

Vi kan erbjuda dig:

- en stimulerande miljö

- engagerande kollegor

- utvecklande arbete i en inspirerande lärmiljö i vårt väl integrerade skolbibliotek.

- stor möjlighet att påverka din egen arbetssituation

På Killebäckskolan har vi ett skolbibliotek som har fått DIKs utmärkelse ”Skolbibliotek i världsklass” två gånger. Killebäckskolans vision är att skolbiblioteket ska vara en plats där elevernas läslust väcks och där de genom sin läsupplevelse utvecklar sitt språk och sin empatiska förmåga. Skolbibliotekariens uppgift är att främja utvecklingen av elevernas språkutveckling, utbilda eleverna i informationskompetens och att vara en naturlig del i deras dagliga kunskapsinhämtning. Vi anser att skolbibliotekarien ska vara väl förtrogen med de sociala medier som eleverna använder på nätet och aktivt arbeta med frågor som rör elevernas personliga integritet och säkerhet.

Arbetsuppgifter

I rollen som skolbibliotekarie är du driven, utåtriktad och du bör inte vara främmande för att undervisa i grupper/klasser på egen hand. För att lyckas i din roll behöver du vara lösnings- och utvecklingsinriktad, bra på att samarbeta samt ha förmåga att ta egna initiativ.

På Killebäckskolan sätter vi mötet med eleven främst och med ett gemensamt förhållningssätt arbetar vi tillsammans med eleven i centrum.

Skolbibliotekariens huvudsakliga uppdrag på skolan och bidrag till varje elevs ökade måluppfyllelse är:

- att stödja elevens utveckling av språk-, läs- och skrivförmåga från årskurs 4 och hela vägen upp till årskurs 9.

- att stödja elever och barns utveckling vad det gäller att hantera och förhålla sig till information.

- att stödja elever och barn i sitt identitetsskapande samt bidra till att eleven får en ökad förståelse för människor från andra kulturer, generationer, livsåskådningar och sociala tillhörigheter.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara att:

- hålla dig insatt i resurs- och informationsbehoven på skolan

- aktivt upprätthålla ett aktuellt och omfångsrikt mediabestånd inklusive inköp, lokalisering och gallring.

- implementera biblioteksbudgeten.

- tillsammans med våra lärare undervisa i biblioteksanvändning, informationssökning och källkritik.

- främja läsprogram och kulturella aktiviteter, exempelvis anordna bokprat, sagostunder och läscirklar.

- aktivt läsa barn- och ungdomsböcker och ha stor kännedom om den senaste utgivningen av denna typ av litteratur.

- sköta praktiskt biblioteksarbete så som hantering av tidskrifter, bokvård, och upprätthålla en aktiv skyltning av beståndet.

- uppmärksamma och tillhandahålla stöd för elever med särskilda behov, till exempel Legimus och Inläsningstjänst.

- Du får gärna föra fortsätta använda bibliotekets instagramsida som sedan länge visar på bibliotekets aktiviteter, tipsar om litteratur och som fungerar som ett ansikte utåt kring olika kulturella aktiviteter som genomförs i skolans verksamhet.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Vidare har du god kunskap om språkutveckling samt medie- och informationskunnighet. I dagens skola ser vi det som en självklarhet att du behärskar digitala verktyg. Du bör ha erfarenhet av eller kunskap om pedagogisk verksamhet och skolans styrdokument. Dokumenterad utbildning inom pedagogik är en merit. Erfarenhet av att arbeta med elever i årskurs 4-9 och tidigare anställning i ett skolbibliotek likaså.

Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-31

Referensnummer

2022/977

Kontaktperson(er)

  • Ulf Skelander, biträdande rektor, 046-3597724

Facklig(a) företrädare

  • Malin Lundqvist, DIK, malin.lundqvist@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?