Länk till startsidan

Enhetschef på bygglovsavdelningen - Byggnadsinspektörer

Stadsbyggnadskontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På stadsbyggnadskontoret arbetar ungefär 100 medarbetare för att utveckla ett växande Lund som en långsiktigt hållbar stad. Vi är med och tar ansvar för hela kedjan från översiktlig stadsplanering, via detaljplanering och lantmäteri till när enskilda hus och platser ska byggas. I vårt arbetssätt vill vi vara förtroendeingivande, professionella och engagerade. Hög kvalitet och god service är viktiga ledord i vår samverkan med medborgare och byggaktörer.

Om oss
Inom stadsbyggnadskontoret och Lunds kommun går vi från vilja till handling. Vi lyssnar, lär och leder. Arbetar med tillit, har mod att testa nytt, engagerar alla medarbetare, utvecklar verksamheten, jobbar smart och tänker "Ett Lund".

Stadsbyggnadskontoret i Lund har fem avdelningar: strategi, plan, bygglov, lantmäteri samt stöd och styrning. Bygglovsavdelningen består just nu av tio bygglovshandläggare och åtta  byggnadsinspektörer. Avdelningen är inne i en omfattande förändringsprocess där vi utvecklar och effektiviserar våra arbetssätt.

Vi söker en enhetschef för byggnadsinspektörerna som tillsammans med trevliga och engagerade medarbetare vill vara en del av utvecklingsarbetet!

Arbetsuppgifter
Enhetschef för byggnadsinspektörer innebär att du har budget-, arbetsmiljö- och personalansvar för din enhet. Du leder det dagliga arbetet på enheten och stöttar medarbetarna i sina uppdrag. Som en naturlig del av din arbetsvardag ingår teknisk handläggning.

  • Tillsammans med avdelningschefen för bygglovsavdelningen arbetar du långsiktigt med utveckling av både gruppen och arbetsprocesserna. Du ger råd och upplysningar till Lundabor, konsulter, byggaktörer, exploatörer och andra intressenter i bygglovsprocessen. Du är också en viktig deltagare i stadsbyggnadskontorets och kommunens övergripande arbete och utveckling. 

    Vi söker dig som har
  • Akademisk examen (motsvarande 180 p) tex som byggnadsingenjör, civilingenjör, arkitekt eller liknande.
  • Utbildning inom något av följande områden:
    Projektutveckling, ledarutveckling, digitalisering eller kontrollansvarig

Vi vill att du har erfarenhet av...

... att arbeta i en politiskt styrd organisation
... arbete som byggnadsinspektör
... ledarskap, förändrings- och utvecklingsarbete

Vi efterfrågar också att du…

… har gedigen kunskap kopplat till plan- och bygglagen samt bygglovsprocessen.
... har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.
... är trygg i din profession, har en pedagogisk fallenhet samt står för ett tydligt och            kommunikativt ledarskap.
... tänker helhet och ser vinsterna med att kontinuerligt utveckla och förbättra verksamheten.
... verkar för ett gott arbetsklimat och får andra att växa genom ditt ledarskap.
... förstår vikten av god service och värnar om kunden.
... är ansvarsfull, initiativrik och resultatinriktad. 
... skapar goda relationer, inger förtroende och är lyhörd.

Tidigare erfarenhet av något av följande områden är en fördel: hållbarhet, tillgänglighet, tillsyn, brandsäkerhet, arbete som kontrollansvarig eller erfarenhet av arbete inom privat byggsektor.

B-körkort krävs för tjänsten.

På stadsbyggnadskontoret i Lund är vi förtroendeingivande, professionella och engagerade. Vi levererar över förväntan med hög kvalitet och god service. Vi ligger i framkant och hittar kreativa lösningar i samverkan. Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-24

Referensnummer

2022/976

Kontaktperson(er)

  • Ian Cortes Guzman, 046/3594280

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?