Länk till startsidan

Enhetschef till stöd i boende Öster

Socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss
Socialförvaltningen i Lund består av fyra verksamhetsområden, varav en är Socialpsykiatri. Vårt uppdrag är att ge stöd i såväl boende som sysselsättning och fritid till personer med psykiskt funktionsvariation. Syftet är att ge brukaren bättre förutsättningar för att leva ett självständigt liv och att få vardagen att fungera.

Socialpsykiatrin i Lund får höga betyg i den årliga Inspire-undersökningen, där våra målgrupper skattar hur bra vi är på att stötta deras återhämtning från psykisk sjukdom. Vi har under flera år byggt upp ett systematiskt arbete med att låta det återhämtningsinriktade förhållningssättet genomsyra verksamheten, där ditt ledarskap och dina värderingar som enhetschef är avgörande för att fortsätta lyckas!  Vi följer målgruppens utveckling där den genomgående trenden är att de flesta i målgruppen idag både vill bo, arbeta och leva som andra. Vi strävar efter ett elastiskt stöd i att kunna skapa en meningsfull vardag för målgruppen, där vi har ett brett utbud av verksamheter från sysselsättning till IPS. Målsättningen ställer höga krav på oss att arbeta med evidensbaserade metoder i både boende och boendestöd. Höga krav ställs också på samverkan med andra huvudmän.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en enhetschef till enhetschefsområde Stöd i Boende Öster. Området består av ett gruppboende, ett trapphusboende samt boendestöd för brukare i östra delen av Lund. Som enhetschef har du ansvar för budget, personal och arbetsmiljö i alla delar. I området arbetar 22 medarbetare samt en enhetsadministratör vilken är enhetschefens högra hand gällande planering och administration. Till stöd för medarbetarna att arbeta kvalitetssäkrat och återhämtningsinriktat finns även en pedagogisk samordnare, som arbetsleds av enhetschef men ingår i ett större sammanhang med verksamhetsutvecklare och övriga pedagogiska samordnare i området.

Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och samarbetar med 6 andra chefskollegor men även med brukarinflytandesamordnare, utvecklare och MAS. Som ytterligare stöd i ditt arbete har du din verksamhetschef, en HR-partner, kommunikations- och ekonomiavdelning samt avdelningen för Resurs och utveckling.

Som chef i Lund har du som yttersta uppdrag att tillsammans med dina medarbetare och kollegor ge en god samhällsservice och att sträva efter att förverkliga kommunens mål och vision. Du företräder Lunds kommun som arbetsgivare och är en viktig ambassadör och förebild. Att vara chef består av att balansera det formella uppdraget med det personliga ledarskapet.

Vi söker dig som
Din utbildningsbakgrund är socionom eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig. En viktig del i vårt arbete är kunskap om psykiska funktionsnedsättningar och det återhämtningsinriktade arbetets betydelse, därför ser vi gärna att du har erfarenhet och/eller utbildning när det gäller detta område.

Chefserfarenhet från liknande uppdrag är meriterande. Erfarenhet av arbete inom socialtjänstens olika delar, men särskilt med inriktning på socialpsykiatri är meriterande. Som ledare är du tillräckligt tydlig och kommunikativ för att ge ramar men även utrymme för dina medarbetares kreativitet och olika styrkor. Du har förmågan att göra rätt avvägningar kring uppdragets behov av stabilitet kontra utveckling och ser till att både ha helhetsperspektiv och vara närvarande i det dagliga arbetet. Du är en samarbetsorienterad och prestigelös person med god självkännedom och genuint intresse för målgruppen samt för socialtjänstens utmaningar i framtiden. Som chef hos oss växlar du mellan att vara kompass, vägröjare och coach för verksamheten och dina medarbetare.

Vi erbjuder dig 

Ett chefsuppdrag i en förvaltning som arbetar aktivt för ett hållbart ledarskap. Du blir en del av en ledningsgrupp som lägger tid på den egna teamutvecklingen där team debrief och kollegial handledning är stående inslag. Vi arbetar på flexavtal och har möjlighet till distansarbete.

Vi planerar att genomföra intervjuer under v. 33 och v.34  och kommer därför göra löpande urval. Vi ser fram emot din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Enligt överenskommelse
Tillträde: Snarast, eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-14

Referensnummer

2022/962

Kontaktperson(er)

  • Anna Barjosef, HR, anna.barjosef@lund.se

Facklig(a) företrädare

  • SSR, Gregorio Hernandez, 046-3598249
  • Vision, Lars Öst, 046-3595577

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?