Länk till startsidan

Handläggare/utredare med pedagogiskt uppdrag till verksamhet inom LSS

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

På vår enhet för ledsagar- avlösarservice och kontaktpersoner söker vi nu en handläggare/utredare med pedagogiskt uppdrag. 

 • Ledsagarservice ska underlätta för brukaren att ta sig till, och att delta i, fritids- och kulturaktiviteter.
 • Avlösarservice är ett stöd för anhöriga (föräldrar eller make/maka) till en person med funktionsnedsättning som behöver avlösning i hemmet så att denne kan göra annat.
 • Kontaktpersonen är en medmänniska och finns till för att öka det sociala nätverket.

Våra medarbetare bidrar till att bryta den isolering och utanförskap som personer med funktionsnedsättning ofta upplever. De ska arbeta utifrån den enskildes behov och intressen och följer upprättade genomförandeplaner. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Läs mer om våra insatser här

Arbetsuppgifter

Tjänsten är uppdelad på två delar, handläggare/utredare som är huvuduppdraget där du kommer att arbeta mot både ledsagar- avlösarservice och kontaktpersoner, samt ett pedagogiskt uppdrag där du även kommer att arbeta övergripande mot vår verksamhet inom korttidstillsyn och korttidsvistelse för barn och ungdomar.

Som Handläggare/utredare svarar du för att verkställa insatserna ledsagar- och avlösarservice samt kontaktperson enl. LSS (Lagen om stöd och service för vissa funktionsnedsatta).

 • Arbetets innebörd är att ta emot beställning om behov av någon av insatserna, rekrytera kompetent medarbetare för insatsen och matcha denne med brukaren.

 • Du upprättar genomförandeplan och gör kontinuerlig uppföljning så att brukaren får sina behov tillgodosedda enligt planen.

 • Du ska vara ett stöd för medarbetaren så att denna kan utföra sitt arbete med/hos brukaren och stimulera till full delaktighet i samhället. Detta gör du efter individuellt uppsatta mål i samverkan med anhöriga och gode män/förvaltare.

Vi har nära samarbete i arbetsgruppen och med Myndigheten, där besluten fattas, för ett gemensamt ansvar och arbete för brukarens kvalité.

Vi arbetar enligt IBIC modellen (Individens Behov I Centrum) och en naturlig del i arbetet är att dokumentera i Procapita och administrera bemanning.

I det pedagogiska uppdraget kommer du att nätverka och skapa kontakter med civilsamhället, frivilligorganisationer och övrig fritidsverksamhet.
Du kommer att finnas som stöd genom att tillämpa ett pedagogiskt arbetssätt med olika typer av alternativ och kompletterande kommunikation. Därför krävs det att du har ledarförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in våra brukare och personalgrupper.

Vi söker dig som har ett stort engagemang och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett självständigt sätt. Du har god förmåga att arbeta med komplexa frågeställningar, samt har lätt för att uttrycka dig tydligt i såväl tal som skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik. Tillsammans med trevliga och engagerade kollegor gör du skillnad varje dag.

Kvalifikationer

 • Högskoleexamen, gärna socionom, beteendevetenskaplig/pedagogisk inriktning eller motsvarande högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig (minst 3 år).

 • Erfarenhet och kunskap om tydliggörande pedagogik/TEACH, TAKK är meriterande

 • Även kunskap kring dokumentationssystem, lågaffektivt bemötande, motivationsarbete, salutogent förhållningssätt är meriterande

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Erfarenhet krävs.

Du delar vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt – lyssna, lära och leda. Du har fokus på våra brukares önskemål och behov och strävar efter att göra vardagen meningsfull för dem.

Förmåner

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 1 sep eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-14

Referensnummer

2022/958

Kontaktperson(er)

 • Cecilia Boll Segersteén, rekryteringskonsult, 046-3596596
 • Mattias Blixt, enhetschef, 046-3596277

Facklig(a) företrädare

 • Vision, Lars Öst, vision.lund@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?