Länk till startsidan

Skolkurator

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Vikingaskolan är belägen på Linero, i sydöstra delen av Lund. Hos oss går 560 elever i årskurserna F - 9. Vikingaskolan kännetecknas av hög personaltäthet, bred kompetens och stort engagemang både under skoldagen och på fritids. 

Vi ser varje elev. 

Vi skapar nära relationer.

Vi ser olikheter som en tillgång.

Vi strävar efter hög måluppfyllelse för att ge alla elever goda möjligheter inför framtida studier och kommande arbetsliv. På Vikingaskolan har vi fokus på språkutvecklande arbete i alla ämnen samt på skolans kompensatoriska uppdrag. Detta syns till exempel genom satsningar på språkteam, socialpedagoger och specialpedagogisk kompetens. 

Alla på Vikingaskolan ska må bra, känna trygghet och trivas!

Arbetsuppgifter

På Vikingaskolan har vi elever i åk F-9 och som skolkurator har du en betydelsefull roll att arbeta hälsofrämjande och förebyggande både direkt med elever/klasser och genom att stötta och handleda skolans personal mot verksamhetens mål utifrån värdegrund och det psykosociala arbetet. Tillsammans med övrig elevhälsa en du del i att ge stöd till elever vilket även innebär arbete på individnivå. Skolan använder modellen EHM (elevhälsomöten) i det nära arbetet med arbetslagen.

Du har ett nära samarbete med skolans socialpedagoger och är en del i Vikingaskolans elevhälsoteam där elevhälsa och skolledning samarbetar tvärprofessionellt för att tillsammans skapa bästa möjliga förutsättningar för elevers hälsa, utveckling och lärande. 

Arbetet innebär även uppföljning bland annat kring frånvaro och kränkningsanmälningar samt dokumentation som kan röra exempelvis oro för elev och sociala bedömningar och förutom samverkan med elever och personal har du kontakt med vårdnadshavare och myndigheter utanför skolan och ingår i ett nätverk med andra kuratorer i kommunen. 

Vi söker dig som

Vi söker dig som är engagerad, har socionomexamen och trivs bland barn och ungdomar. Tidigare erfarenhet av arbete som skolkurator, erfarenhet av barn och ungdomar samt erfarenhet från aktörer som till exempel barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) är meriterande.

Du ser eleven ur ett helhetsperspektiv, är kommunikativ och har förmåga och intresse av att skapa hållbara relationer och samarbeta med kollegor, elever, vårdnadshavare och externa aktörer.

Du är ansvarstagande, tar egna initiativ och har god planerings- och organisationsförmåga. Arbetet innebär även att systematiskt planera och följa upp det hälsofrämjande psykosociala arbetet vilket innebär förmåga och intresse av att arbeta med utvecklingsfrågor både på grupp- och organisationsnivå samt analysera resultat av enkäter, frånvarostatistik mm.

Vi kommer att ta särskild hänsyn till din kompetens och dina personliga egenskaper så att de kan bli ett bra komplement inom vårt elevhälsoteam. Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 15 september 2022 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-07-31

Referensnummer

2022/948

Kontaktperson(er)

  • Liselott Nilsson, biträdande rektor, 046-3597988

Facklig(a) företrädare

  • Gregorio Macario, SSR, gregorio.macario@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?