Länk till startsidan

Gymnasielärare Naturkunskap

Utbildningsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Om oss

Strax öster om Lunds centrum ligger Gymnasieskolan VIPAN, Lunds enda kommunala yrkesskola.

Gymnasieskolan Vipan har c:a 1 300 elever fördelade på Barn- och Fritidsprogrammet, Byggprogrammet, Gymnasiesärskolan, Handelsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Introduktionsprogram, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, VVS- och Fastighetsprogrammet, lärlingsprogrammet samt Vård- och Omsorgsprogrammet. Vipan präglas av god stämning och stort engagemang både hos elever och personal.

Skolans fokusområden är: Individ, Kunskap och Omvärld. Vi är måna om att både personal och elever ska känna delaktighet i allt som rör verksamheten.

Läs mer om gymnasieskolan Vipan på vår hemsida: www.lund.se/vipan

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa i naturkunskap på Gymnasieskolan Vipan som är en gymnasieskola med yrkesprogram. Arbetet består i att planera, strukturera och genomföra undervisning samt att handleda elever och dokumentera deras studieresultat. Du kommer få gott stöd av ett välfungerande arbetslag.

Det är viktigt att du vill arbeta aktivt för att kontinuerligt utveckla undervisningen i ämnena med grund i programmens examensmål. Det är också viktigt att du har förmåga att anpassa din undervisning till elevgruppen.  

Som lärare på Vipan förväntas du delta i arbets- och ämneslagsutvecklingsarbete och i det verka för analys och planering av utvecklingsarbetet med kollegor för högre måluppfyllelse.

Du kommer att spela viktig roll som mentor för en undervisningsgrupp och stötta eleverna genom deras undervisning inom programmet som helhet. Det är självklart för dig att skapa goda kontakter med vårdnadshavare.

Vi söker dig som

Du har examen och lärarlegitimation som gymnasielärare i naturkunskap. Har du behörighet i Kemi eller Biologi för grundskolans kurser är det en merit. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att utveckla olika undervisningsstrategier beroende på gruppens behov. Om du har erfarenhet av arbete på yrkesgymnasium är även det meriterande.

Som lärare på Vipan måste du ha ett genuint intresse av att arbeta med unga människors utveckling. Dessutom är det viktigt att du är den god ledare i klassrummet, med god pedagogisk förmåga.

Du är drivande, engagerad och skapar goda relationer med både kollegor och elever. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet där vi ser att du är bekväm i din roll som lärare och har ett förhållningssätt där allt är möjligt.

Som person är du initiativrik och målinriktad samt har lätt för att engagera och motivera ungdomar och vuxna. Vi välkomnar alltid nya medarbetare varmt!

Till ditt stöd kommer du ha ett entusiastiskt arbetslag, ett engagerat elevhälsoteam och dessutom fantastiska elever. 

Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan! 

 

 

 Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2022-08-08

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-07-15

Referensnummer

2022/945

Kontaktperson(er)

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?