Länk till startsidan

Ungdomschef Kultur och fritid

Kultur- och fritidsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Om oss

Wes söker för Lunds kommun en modig, nyfiken och drivande ungdomschef som vill leda ungdomsverksamheten på en utvecklingsresa mot framtiden! Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätts kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Du erbjuds en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du vara med?

OM ROLLEN

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, ungdom, idrott och kultur och har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

Ungdomsverksamheten ingår som ett område inom Kultur- och fritidsförvaltningen och består av tre enheter som arbetar med verksamhet för ungdomar mellan 12–25 år genom olika mötesplatser såsom fritidsgårdar, mobil grupp, fältgrupp och Comung.

Verksamheten består av cirka 55 medarbetare samt 3 enhetschefer, 1 utvecklingsstrateg, 1 kommunikatör och verksamhetsledare och fritidsledare som finns på olika platser både i Lund stad och i tätorter runtomkring. Som ungdomschef rapporterar du till Mårten Hafström, förvaltningsdirektören för Kultur och Fritid.

Som ungdomschef har du fullt ansvar för att driva och utveckla verksamheten. Tillsammans med engagerade och drivna kollegor skapar ni en verksamhet som inspirerar och gör skillnad för såväl den enskilda ungdomen som för kommunen i stort. Ert arbete gör avtryck och du är i ständig dialog med andra ungdomsverksamheter och relevanta aktörer i hela landet.

Du ansvarar för verksamhet, personal och budget och arbetar tillsammans med ungdoms ledningsgrupp för att skapa tydliga och hållbara resultat. Som ungdomschef har du även en viktig och aktiv roll i vår förvaltningsövergripande ledningsgrupp där du gemensamt med dina kollegor tar ansvar för och bidrar till förvaltningens utveckling och resultat.

En central del av ditt uppdrag är skapa relevanta och levande kontaktnät såväl inom din verksamhet, förvaltning och kommun såväl som regionalt och nationellt.

KOMPETENS OCH UTBILDNING

Arbetslivserfarenhet:
• God kännedom om och intresse för ungdoms- och fritidsverksamhet, dess trender, utmaningar och tendenser som råder i Sverige och inom EU.
• Tidigare chefserfarenhet från arbete i en komplex politiskt styrd organisation och god förståelse för den politiska processen.
• Erfarenhet och kunskap av att leda förändringsarbete med starkt fokus på ett inkluderande ledarskap, medarbetare och kultur.

Personliga egenskaper:
• Förmåga att skapa och upprätthålla trovärdighet såväl internt som externt genom ett tydligt, tillitsstyrt och modigt ledarskap.
• Förmåga att skapa trygghet och stabilitet och få medarbetare att växa i sina roller.
• Förmåga att omsätta idéer och tankar till konkret handling och verksamhet.
• Skapa en organisation där medarbetares engagemang och drivkraft för verksamheten framåt.
• Strategisk med ett helhetsperspektiv.
• Mycket bra samarbetsförmåga, lyhörd och kommunikativ.
• Inkluderande, nyfiken och uthållig.
• God organisatorisk förmåga som skapar ett klimat präglat av samverkan, delaktighet och arbetsglädje.

Utbildning & språk
• Högskoleexamen alternativt motsvarande relevant arbetslivserfarenhet.
• Flytande svenska och engelska, andra språk är meriterande.

INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten söker du via länken nedan

https://wes.positionett.se/assignment.php?id=1133&p=fd06b8ea02fe5b1c2496fe1700e9d16c#top 

Sista ansökningsdag 2022-08-01.


I denna rekrytering samarbetar Lunds Kommun med Wes och ansvarig konsult är Agnetha Dahlström. För mer information kontakta agnetha@wesgroup.se eller 0709-73 73 70.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-01

Referensnummer

2022/944

Kontaktperson(er)

  • Agnetha Dahlström Wes agnetha@wesgroup.se, 0709-737370

Facklig(a) företrädare

  • Ylva Hammarström DIK, 046-3593174
  • Irene Björklund Vision, 046-3598328

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?