Länk till startsidan

Undersköterska till Värpinge äldreboende

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Särskilt boende för äldre ansvarar för våra äldreboenden och demensboenden för äldre. Här bor personer med omfattande behov av service och omvårdnad dygnet runt. I Lund finns drygt 580 lägenheter inom särskilt boende för äldre, varav cirka hälften är avsedda för personer med demenssjukdom.

Lund ligger i framkant med den digitala utvecklingen. Lunds kommun fick våren 2021 utmärkelsen årets e-hälsokommun och är en av tio kommuner som SKR utsett som modell för äldreomsorgens digitalisering.

Nu söker vi självständiga och drivande undersköterskor med teamkänsla och lätt till skratt till Värpinge särskilda boende. Vi jobbar mycket med att utvecklas och vara i framkant gällande digitala verktyg som kan hjälpa brukare och personal i sin vardag. Vi har uppmärksammats för vårt engagemang i digitaliseringen och vårt engagemang i personalens utveckling och strävan efter trivsel och delaktighet bland brukare och medarbetare.

Vi har gjort en stor omorganisering inom särskilt boende för äldre och vi är väldigt glada för att vi idag kan erbjuda alla medarbetare heltidstjänst. Vi har infört hållbar arbetstidsförläggning på alla våra särskilda boenden genom att vi har tagit bort delade turer. För schemalagd tjänstgöring har vi ett fördelaktigt heltidsmått på 36,33tim/vecka.

Vill du vara en del i att fortsätta växa och utvecklas hos oss i en verksamhet där vi strävar efter gör vårt bästa varje dag och sprida arbetsglädje bland brukare, anhöriga och medarbetare? Är du en engagerad undersköterska med ett brinnande intresse för god äldreomsorg? Vill du vara med och göra skillnad för äldre personer tillsammans med inspirerande kollegor? Då är du den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som undersköterska planerar du din arbetsdag utifrån den boendes önskemål och behov av hjälp och stöd med personlig omvårdnad, måltider och aktiviteter.  I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, dokumentera, utvärdera och medverka till att verksamheten håller god kvalitet.

Du samarbetar i team med andra yrkesgrupper med den boende i centrum. Vi arbetar utifrån den nationella värdegrunden inom äldreomsorgen där nyckelorden är självbestämmande, delaktighet och individanpassning. Du har fokus på de boendes önskemål och behov och strävar efter att göra vardagen meningsfull för dem. 

Hos oss är teamet viktigt för att vi ska nå framgång i att göra skillnad i människors vardag. Teamet är tvärprofessionellt bestående av undersköterskor, legitimerad personal, samordnare, arbetsledare och enhetschef. Vi börjar dagen med en gemensam kopp kaffe och lite skratt för att hinna träffas kort innan arbetsdagens början och dela både erfarenheter och lära känna varandra.

Tjänsterna är schemalagd arbetstid dag/kväll med helgtjänstgöring varannan helg. Alla har resurspass på heltid men om behov uppstår så kommer du även att jobba på ett liknande boende på Papegojelyckan som finns i närheten. Alla får en väl planerad introduktion på bägge ställen och du kommer att få gå bredvid och jobba en hel dag på Papegojelyckan med andra kompetenta och trevliga medarbetare som gärna hjälper dig in i jobbet.

Vi söker dig som

har godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Detta är ett krav. Vidareutbildning inom demensvård samt erfarenhet av arbete med personer med demenssjukdom och BPSD ser vi som meriterande. 

Vi jobbar med dokumentation i Procapita och följer upp kvalitén i nationella register som BPSD registret och Senior Alert. Om du har erfarenhet av dessa sedan tidigare ser vi det som en stor fördel.

Vidare söker vi dig som är trygg i din yrkesroll, har en positiv inställning till utveckling och kan arbeta självständigt och är ansvarstagande. Vi jobbar i team med andra yrkesgrupper så vi söker fler inspirerande lagspelare till arbetsgruppen. Vi förutsätter att du har ett gott bemötande och en god social förmåga med intresse och engagemang och är flexibel och lyhörd - såväl med brukare som med anhöriga och kollegor.

Delar du dessutom Lunds kommuns vision och är redo att arbeta utifrån vår värdegrund och våra förhållningssätt lyssna, lära och leda så kan du vara den vi söker.

Övrigt

För att ha bästa förutsättningar för denna roll så krävs en god kunskap i det svenska språket i tal och skrift.

Vi ser fram emot din ansökan– vi tillämpar löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner.  

Här kan du se några exempel på länkar där vi har varit med och bidragit till nytänk och vidareutveckling: 

Under pandemin först ut med att ordna digitala möten mellan anhöriga och brukare

https://www.ehalsomyndigheten.se/om-e-halsa/stod-till-kommuner-for-inforande-och-anvandning-av-digital-teknik/lund/

Ny svensk studie om välfärdsteknik: inmuRELAX förbättrar livskvaliteten vid demens

https://www.goesart.com/2020/05/29/ny-svensk-studie-om-valfardsteknik-inmurelax-forbattrar-livskvaliteten-vid-demens/

Snubblometer ska hejda fallolyckor

https://www.dagenssamhalle.se/styrning-och-beslut/kommunpolitik/snubblometer-ska-hejda-fallolyckor/

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Antal tjänster

6

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön ange löneanspråk
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-07-10

Referensnummer

2022/943

Kontaktperson(er)

  • Ingela ceasar, Enhetschef, 046-3596424
  • Jeanette Paulsson, Rekryteringskonsult, 046-3596511

Facklig(a) företrädare

  • Kommunal, 010-4427936

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?